Dags för GP-fyrverkerierna i Göteborg 2023 – se allt här

Klockan 17 på nyårsafton gick det årliga GP-fyrverkeriet av stapeln, den här gången från Bananpiren.
Var showen mitt i nyårsbanketten? Ingen fara – du kan se hela fyrverkeriet i efterhand i spelaren ovan.

ANNONS
|

2023 gick årets GP-fyrverkerier av stapeln samma dag och tid som tidigare år: klockan 17.00 på nyårsafton 31 december. Fyrverkerierna pågick som vanligt i ungefär tio minuter.

– Vi håller oss till den uppskattade traditionen, säger Josefin Meyer, marknadschef på GP.

Även om GP-fyrverkerierna sköts upp från en ny plats i år, nämligen Bananpiren, var det enligt Josefin Meyer fortfarande samma utsiktsplatser som gäller.

– De vanliga åskådarplatserna är fortsatt bra. Vi brukar nämna Södra Älvstranden mellan Skeppsbron och Operan, Norra Älvstranden runt SVT-huset, Frihamnen och höga punkter likt Ramberget och Masthuggskyrkan som bra platser, säger hon.

Det finns återkommande kritik mot fyrverkerier, dels att det skrämmer djur och dels att det skräpar ner. Hur ser du på det?

ANNONS

– GP-fyrverkeriet pågår under en kort, förbestämd tid och det underlättar för ägare av känsliga djur. GP-fyrverkeriet bidrar troligen också till att minska privata fyrverkerier som stör mer då det är utspritt i tid och rum, säger Josefin Meyer.

– Jag har respekt för kritiken men GP gör ett avvägande varje år och kan konstatera att fyrverkerierna skänker många människor mycket glädje och är en del av deras nyårstradition. Göteborgs FyrverkeriFabrik som är vår partner i denna festlighet arbetar också ansvarsfullt för att minimera miljöpåverkan.

LÄS MER:Tio julmarknader att besöka i och runt Göteborg

LÄS MER:Bästa böckerna i år — kulturredaktionen listar julklappstips för alla åldrar

LÄS MER:Så såg Göteborg ut förr i tiden under vintern

LÄS MER:David Batra är årets julvärd 2023

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS