Byggnadsställning har rasat i blåsten

På juldagens eftermiddag rasade delar av en byggnadsställning på Topasgatan i Västra Frölunda. Räddningstjänst, polis och ställningsbyggare larmades till platsen och försökte reda i röran av metallstänger.

ANNONS
|

Larmet om raset kom vid 13.12 på juldagen. Delar av en byggnadsställning runt ett hus på Topasgatan i Västra Frölunda hade rasat i den hårda blåsten.

– Det är ungefär halva som har rasat. Vi och polisen är på plats och vi har spärrat av, men bostadsrättsföreningen har kallat dit ställningsbyggare som får ta över, säger Johan Eklund, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Ingen människa ska ha skadats i raset. Polisen har upprättat en anmälan om framkallande av fara för annan.

Byggnadsställningen blåste av sina fästen i den kraftiga vinden.
Byggnadsställningen blåste av sina fästen i den kraftiga vinden. Bild: Mia Höglund

Iwona Wadolowska bor på Topasgatan och kan se den rasade ställningen från sitt fönster. Hon blev uppmärksammad om dramatiken när brandbilar försökte ta sig genom vägbommen utanför hennes lägenhet.

ANNONS

– Det är en stor ställning som löper runt hörnet på ett trevåningshus. Jag förstår inte hur det här kan ha hänt. Det blåser idag men inte så mycket att det skulle få en byggnadsställning att rasa om den är monterad på rätt sätt. Jag tycker att det är skandalöst, säger hon.

Juldagens blåsiga väder, stundtals med stormstyrka i byarna, orsakade flera utryckningar för räddningstjänsten. Bland annat blåste delar av ett tak till en bensinmack av och en fritidsbåt slet sig från kaj vid Lindholmspiren.

LÄS MER:Tak till bensinmack lossnade av blåsten på juldagen

ANNONS