Åtta misstänkt anlagda bilbränder i Västsverige

Under natten till söndagen har fem bilar brunnit i Göteborg– två i Askim och tre i Björkekärr. Samtidigt har tre bilar brunnit på andra håll i Västsverige. Polisen misstänker att samtliga åtta bilbränder är anlagda.

ANNONS
|

Vid 02.30-tiden under natten till söndagen kom det ett larm om att två bilar brann på en adress i området Askim/Västra Frölunda.

– Det har brunnit i två bilar. Ett vittne säger att tre person har sprungit från platsen, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Räddningstjänsten kallades till platsen för att släcka bränderna.

– Två bilar var påverkade. Bränderna är släckta nu, säger Martin Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

LÄS MER:Släktnätverk tros ligga bakom bilbränderna

Polisen inledde en spaning i området och kunde med hjälp av hund hitta en flaska med brännbar vätska som man har tagit i beslag.

ANNONS

Strax före klockan fem på söndagsmorgonen kom det in ett larm om att tre bilar brann på en adress i Björkekärr.

– Tre bilar har brunnit. Jag vet inget om några observationen på platsen, säger Per Sahlgren.

Räddningstjänsten lyckades släcka även dessa bränder.

– Tre bilar har brunnit. Exakt hur mycket bilarna har brunnit vet jag inte, säger Martin Olsson.

Enligt Per Sahlgren misstänker polisen att samtliga fem bilbränder är anlagda. Ingen person är i nuläget misstänkt eller gripen för någon av bränderna. Polisen rubricerar händelserna som skadegörelse genom brand.

Flera bilbränder i Västsverige

Det har även brunnit bilar på andra ställen i Västsverige under natten – två bilar i Borås och en bil i Falkenberg.

Strax före midnatt larmades räddningstjänsten till en adress i Falkenberg.

– En bil har brunnit. Jag vet inte mer än så, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Larmet om bilbränder på en adress i Borås kom vid 01.30-tiden.

– Det är två bilar som har brunnit men det är tre bilar är har fått brännskador, säger Ulla Bremh, polisen presstalesperson i region Väst.

Enligt henne misstänker polisen att både bilbränderna i Borås och den i Falkenberg är anlagda. I nuläget är ingen person gripen eller misstänkt för bränderna.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand vid båda händelserna.

LÄS MER:SD dominerade sociala medier efter bränderna

”Inget anmärkningsvärt”

Trots att flera bilar bränts på flera platser runt om i regionen, är polisens presstalesperson Ulla Brehm inte förvånad över händelserna.

– Det är så verkligheten har sett ut de senaste åren inför skolstart, säger hon. Det är tråkigt men ingenting polisen kan arbeta förebyggande med, vi kan inte vara på alla parkeringsplatser hela tiden, säger hon.

Brehm jämför nattens bränder med de tidigare som skett under veckan, och syftar på de runt 80-talet bilar som brändes på måndagskvällen.

– Bränderna i natt har inte alls varit i samma utsträckning som de bränderna. Det har inte heller varit något bråk eller tumult i samband med de här bränderna, utan det har rört sig om enskilda händelser på olika platser, säger hon.

LÄS MER:Misstänkt bilbrännare fortfarande kvar i Turkiet

LÄS MER:Elva olika adresser – 89 förstörda bilar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS