Ägaren om chockbeskedet i natt – blev uppringd av polisen

Mitt i natten ringde plötsligt telefonen. Det var polisen, och när Robert Eriksson svarade kom beskedet som en blixt från klar himmel. Hans fastighet stod i lågor.
– Jag hann inte tänka så mycket, allt gick på automatik och det gick inte att föreställa sig hur stort det var, säger Robert Eriksson, en av ägarna till den fastighet som branden lämnat i ruiner.

ANNONS
|

Polisen i andra änden hade fått larm om branden på Ringön vid tvåtiden i natt. De tog reda på vem som ägde byggnaden, och ringde sedan Robert för att informera honom om läget.

– De ville att vi skulle komma ut dit, så jag gav mig iväg och ville bara se till att komma på plats och förstå omfattningen. Även om det inte gick att ta in, säger han.

Lämnade inte branden på hela natten

Och där blev han kvar. Först vid tiotiden på lördagsmorgonen lämnade han lågorna och röken på Ringön för att ta en paus.

– Jag åkte hem, åt lite frukost och duschade och så. Sen vände jag och åkte tillbaka igen, säger Robert Eriksson.

ANNONS

LÄS MER:Unikt vikingaskepp en hårsmån från att drabbas av branden

Vill försöka hjälpa drabbade till andra lokaler

Under dagen har han hunnit prata med de hyresgäster som huserar fastighetens lokaler. Vad branden och dess förödelse kommer få för konsekvenser, både för dem och för honom själv, har han ännu inte fått någon klar bild av.

– Vi har inte gått in på de tekniska delarna och allt annat som måste lösas. Först tror jag att alla måste landa i den här verkligheten, och sen lösa saker med tiden. Men det är klart att vi ska vara så behjälpliga vi kan för att hjälpa hyresgästerna vidare till något annat.

LÄS MER:Musiktidningen Gaffas kontor på Ringön har brunnit ner

”Mår sämst över de stackars hyresgästerna”

Oron över framtiden för verksamheterna i byggnaden, och människorna som jobbar i lokalerna, är det som påverkat Robert starkast under de timmar som gått sedan han fick det nattliga telefonsamtalet från polisen.

– Det jag mår sämst över är de stackars hyresgästerna som brukar vara i fastigheten och som hade tänkt gå till jobbet på måndag morgon.

Ger räddningstjänsten en eloge för insatsen

Han vill också berömma räddningstjänsten för deras arbete på platsen, och menar att kommunikationen med dem skett problemfritt under de tuffa omständigheter som rådde på Ringön.

– Jag tycker det har funkat fantastisk, allt har skötts superbra under omständigheterna. De har gjort gjort en hedervärd insats, det har jag känt under hela natten, säger Robert Eriksson.

ANNONS

LÄS MER:Räddningstjänsten: ”Håll dig undan från röken”

LÄS MER:Branden avtar – släckningen fortsätter hela natten

ANNONS