Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Petter Trens

Uppgift till GP: Förhöjd hotbild på Landvetter

Enligt uppgift till GP är bedömningen att det finns en förhöjd hotbild på Landvetter flygplats fram till klockan 19 på söndagen. Hotbilden ska framförallt gälla Turkish Airlines. Under lördagseftermiddagen demonstrerade ett 70-tal personer mot flygbolaget på flygplatsen.

Det var på lördagseftermiddagen som ett 70-tal personer demonstrerade i avgångshallen på Landvetter flygplats. Protesterna var riktade mot Turkiets offensiv i norra Syrien och mot det turkiska flygbolaget Turkish Airlines.

Enligt uppgift till GP är bedömningen att det finns en förhöjd hotbild fram till klockan 19 på Landvetter. Hotbilden ska framförallt gälla det turkiska flygbolaget.

Finns det en ökad hotbild mot Landvetter idag?

– Vi kan inte gå in på, och kommentera säkerhetsarbetet på flygplatsen i närmare detalj. Det vi kan säga är att vi har den säkerhet som krävs, det gäller oavsett vilken dag det handlar om. Enligt rapporter från flygplatsen under dagen är att det varit lugnt under förmiddagen, säger Swedavias presstalesperson Ellen Laurin.

Polisens presstalesperson Ulla Brehm menar att det inte är någon större hotbild på söndagen än tidigare.

– Vi har en ständig omvärldsbevakning och fördelar våra resurser utefter hur det ser ut. Men jag skulle inte säga att det är en ökad hotbild jämfört med igår utan vi har förberett oss på ungefär samma sätt, säger hon.

När demonstranter försökte ta sig förbi en polisavspärrning under protesten på lördagseftermiddagen använde polisen pepparsprej och flera personer berättar för GP att de har blivit slagna med batonger.

Polisen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen och våldsamt upplopp.

Enligt uppgifter från polisen vid klockan 17:30 har dagen varit lugn på Landvetter flygplats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.