Tio misstänkta för mordet i Gamlestaden

På söndagskvällen sköts en man i 30-årsåldern till döds i Gamlestaden. Därefter lämnade skytten platsen i bil. Nu meddelar polisen att nio personer sitter anhållna misstänkta för mord samt att en tionde person är misstänkt för medhjälp till brottet.

ANNONS
LocationGöteborg||

Klockan var strax innan sju på söndagskvällen när polisen fick ett larm om att en man i 30-årsåldern skjutits med flera skott på en gata i Gamlestaden.

Mannen fördes till sjukhus, men några timmar senare meddelades det att mannen avlidit och en mordutredning startade.

Polisen inledde under söndagen en så kallad särskild händelse. Detta innebär att de kan tillföra ytterligare personal till utredningen.

LÄS MER:Man skjuten i Gamlestaden

"Flera skott skjutits"

Under söndagen hölls brottsplatsen avspärrad. Det genomfördes bland annat en brottsplatsundersökning och man höll förhör med vittnen.

– Vittnen uppger att flera skott skjutits och att en bil i samband med detta ska ha lämnat platsen, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Region Väst, under söndagen.

ANNONS

Den bil som lämnade mordplatsen efter skotten hittades i Kortedala. Den är tagen i beslag.

På måndagen gick polisen ut med ytterligare information om mordutredningen. De meddelade att nio personer sitter anhållna misstänkta för mord. En tionde person är misstänkt för medhjälp till mord.

De anhållna är mellan 19 och 25 år. Enligt GP:s uppgifter har de kopplingar till A-falangen.

Förhör kommer att hållas med dessa under måndagen.

Gripandena ska vara resultatet av polisens intensiva arbete under det senaste dygnet.

Välkända av polisen

– Vi säger att alla de som nu har anhållits är välkända av oss. Även offret är välkänt av oss, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Man vill dock inte gå in på vilken konflikt i Göteborg som mordet tros vara en del av.

– Det är en konflikt som har pågått länge, säger Thomas Fuxborg.

På polisen är man medveten om att det kan komma att ske hämnddåd:

– När det gäller sådana här brott i den här miljön så finns det alltid en risk för hämnd, att det kan komma något från andra sidan. Man har sett förr att det kan bli vedergällningar, säger Peter Adlersson.

Detta är dock något man har med sig i arbetet.

LÄS MER:Dubbla attacker mot ledarfigurer i B-falangen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS