Man skjuten i Gamlestaden

Strax innan klockan sju på söndagskvällen fick polisen larm om att en man i 30-årsåldern skjutits med flera skott på en gata i Gamlestaden. Vid 22-tiden meddelade polisen att mannen dött av sina skador. Offret hade, enligt vad GP erfar, koppling till gängkonflikter i en annan del av Göteborg.

ANNONS
|

Polisen fick larm om skjutning i Gamlestaden vid 19-tiden på söndagskvällen.

– Vi har en skottlossning, en person är skadad och på plats har vi inlett livräddande åtgärder, sade då Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt vad GP erfar har mannen figurerat i tidigare gänguppgörelser i en annan del av Göteborg.

– Det är inget vi kommenterar i nuläget. Det är sånt som vi kommer att få veta allt eftersom vi arbetar i utredningen, säger Stefan Gustafsson på polisens informationsenhet.

LÄS MER:Tio misstänkta för mordet i Gamlestaden

Särskild händelse

Polisen inledde omgående en så kallad särskild händelse och arbetade på platsen och i området med ett stort antal patruller. Avspärrningar sträckte sig inledningsvis runt ett helt kvarter.

ANNONS

Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon är misstänkt eller gripen för inblandning i skottlossningen.

Enligt uppgifter till GP träffades offret av kulor både i kroppen och huvudet.

– Vittnen uppger att flera skott skjutits och att en bil i samband med detta ska ha lämnat platsen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Region Väst.

Den skadade mannen, som är i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med mycket allvarliga skador och vid 22-tiden meddelade polisen att han avlidit.

Rubriceringen på förundersökningen ändrades samtidigt från mordförsök till mord.

LÄS MER:Dubbla attacker mot ledarfigurer i B-falangen

Tillsammans med flera

Huruvida den avlidne mannen är bosatt i området där skjutningen skedde är oklart. Han ska ha besökt någon typ av fest i anslutning till skottlossningen.

– Vi har uppgifter om att han tillsammans med ett sällskap befunnit sig i en lokal eller liknande på den aktuella gatan, konstaterar Stefan Gustafsson.

Polisen höll under kvällen förhör med vittnen på platsen och knackade dörr i grannskapet. Många boende kom snabbt ut ur sin lägenheter efter skottlossningen.

Enligt uppgifter till GP ska det ha varit stökigt kring Sahlgrenska under kvällen och polisen var på plats med flera patruller vid sjukhusets entré.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS