Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stora delar av Partille kommun utan vatten

Hushållen i Öjersjö, delar av Furulund och Björndammen är utan vatten. Cirka 10 000 invånare är utan vatten. – Ca 1000 fastigheter är drabbade, säger Petra Kanval, kommunikatör vid Partille kommun.

På måndagsförmiddagen runt 10.30-tiden sjönk vattentrycket hastigt i kranarna i Öjersjö och Furulund liksom i övre Björndammen.

Enligt Partille kommun pågår felsökning just nu för att få igång vattentillförseln till hushållen igen.

– Vattentrycket sjönk i morse och det beror på ett fasbortfall som orsakade ett strömavbrott vilket i sin tur slog ut styrningen av vattenpumparna. Normalt fylls en reservoar som förser de här områdena med vatten men pumpsystemet slutade fungera och många hushåll i kommundelarna är just nu utan vatten, säger Petra Kanval, kommunikatör vid Partille kommun.

– Det som undersöks just nu är vad fasbortfallet beror på. Jag har fått positiva indikationer och man hoppas på att kunna få igång vattentillförseln under eftermiddagen men även om felet åtgärdas är vattenreservoaren dränerad och måste fyllas upp. Trycket kan vara svagt en bra bit in på eftermiddagen och kvällen.

Kommunen har vid 15-tiden ordnat så att invånarna kan få tag på vatten.

– Vi har satt upp två brandposter där man kan hämta vatten. Den ena adressen är Brodalsvägen 17 och den andra Oluff Nilssons väg 7. Vi jobbar febrilt med att lösa felet, säger Petra Kanval.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.