Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Stöt mot bank i Askim

Danske Banks kontor i Askim i Göteborg har utsatts för en så kallad rififikupp där gärningsmännen tagit sig in genom taket och sedan rört sig i lokalerna genom att ha gjort hål i väggar.
I nuläget är det oklart om gärningsmännen fått med sig något av värde.
– Man har tagit sig in i byggnaden via taket och rest stegar mot fasaden, säger Christer Fuxborg på polisen.

Väktare larmade polisen till platsen vid 23.29 på söndagskvällen. När polisen anlände upptäckte man stegar mot fasaden till bankens lokaler.

– Man har tagit sig in i bankens lokaler via taket och sedan rört sig i lokalerna genom har gjort hål i väggar för att ta sig från rum till rum. Det låter helt klart som att det finns en del planering i det här, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Under måndagsmorgonen är det fortfarande oklart om gärningsmännen fick med sig något från stöten.

– Jag har i nuläget inte jättemycket uppgifter. I rapporterna kan jag läsa att det kommer att behövas göras en omfattande teknisk brottsplatsundersökning och den kommer troligen att påbörjas här nu under morgonen, säger Christer Fuxborg.

Banken: "Har inga kontanter"

Anna Sundblad är presschef för Danske Bank i Sverige. När GP är i kontakt med henne på måndagsmorgonen känner hon först inte till inbrottet.

Hon berättar fortsatt att banken sedan många år tillbaka inte har någon kontanthantering där.

– Vi har 25 kontor i Sverige och vi har inte haft kontanter vid dem sedan ganska lång tid tillbaka, säger hon.

Vid 8-tiden hade Anna Sundblad varit i kontakt med bankens säkerhetsansvarige.

– Jag kan bekräfta att vi har haft ett inbrott. Vi kommer att ha stängt banken under dagen. I övrigt har vi lämnat över allt till polisen. Det jag kan säga är att de som gjort det här i alla fall inte kan ha fått med sig några kontanter eftersom vi inte har några, säger Anna Sundblad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.