Snöälgens skulptör har gjort det igen

För några dagar sedan skapade Mohannad Solaiman en älg av snö och is i Bältespännarparken. På tisdagseftermiddagen syntes han såga i den uppsamlade snön på Drottningtorget. 16 timmar senare stod en isbjörn klar.

ANNONS
|

Minusgraderna och snön lockar fram annat än snögubbar. På Drottningtorget, vid Göteborgs centralstation, möttes göteborgarna på onsdagsmorgonen av en stor isbjörn.

Skulptören Mohannad Solaiman, med artistnamnet Jeibool, gjorde för några dagar sedan en älg i snö och is i Bältespännarparken. På tisdagseftermiddagen sågs han såga i den uppsamlade snön på torget intill spårvagnsspåren.

– Jag började märka att vädret skulle fortsätta vara kallt och man måste göra något roligt med det här vädret, säger han.

LÄS MER:Konstnären bakom jätteälgen gjorde ny skulptur av snö och is

Isbjörnar trivs precis som älgar i det kalla vädret, ett tema för skulpturerna av Mohannad Solaiman. Men att forma snö och is till stora djur är inte helt lätt.

ANNONS

– Det är jättesvårt att göra det med den här snön på det här sättet. När man använder bara is är det jättelätt.

Eftersom snön blivit lite för torr använde han också vatten ur Fattighusån.

– Jag blandade vatten med snö för att göra den stark och för säkerhetens skull, säger han.

Vill sprida glädje i kylan

Älgen i snö spred glädje, något även isbjörnen är tänkt att göra.

– Många får kolla och de blir glada och glada för konsten.

– Man kan göra en isskulptur som varar några timmar, det räcker.

Isbjörnen tog sammanlagt 16 timmar att bygga. Mohannad Solaiman har stöttats av två kompisar vid skapandet av både älgen och isbjörnen.

Solaiman är även tidigare känd för sin stora stegrande häst ”Syrian horse” i Uddevalla och jätteälgen i rostfria rundstavar längs E45 vid Surte.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS