Skott mot bostad i Frölunda

Natten till tisdagen fick polisen larm om att skott hade avlossats mot en bostad i Frölunda. En person har anhållits misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.
Det är samma hus som i helgen utsattes för ett sprängdåd.

ANNONS
|

Det var vid 02-tiden som polisen fick in flera samtal från personer som hade hört smällar på samma gata där det skedde en explosion under natten till söndagen.

När polisen kom till adressen låg det tomhylsor på platsen. Ett område spärrades av under natten för en teknisk undersökning.

Lägenhet beskjuten

– Det har blivit skador på fastigheten. Vi har spårat med hund och just nu pågår det dörrknackning i området, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen, vid 04-tiden.

En lägenhet har träffats av skotten. Ingen ska dock ha varit hemma i lägenheten under natten.

Polisen utreder händelsen som försök till mord samt grovt vapenbrott. Flera personer är hämtade till förhör och en man har anhållits, misstänkt för mordförsök.

ANNONS

Man anhållen efter sprängdådet

En ung man har sedan tidigare anhållits misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse efter söndagsnattens sprängdåd mot bostadshuset. Polisen har tidigare uppgett att han är huvudspåret i utredningen.

Enligt polisen ser man en tydlig koppling mellan händelserna.

– Det är riktat mot samma lägenhet och samma målsägande, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen ska ha fått in flera vittnesuppgifter från personer som hört skotten under natten.

– Det är ingen som sett själva skotten, men vi har uppgifter från vittnen som har sett en person som springer och även åker elsparkcykel från platsen, säger Thomas Fuxborg.

Vid halv elva-tiden hade man tagit bort avspärrningarna i området.

– Uniformerad polis kommer vara på plats i området under dagen för en trygghetsskapande närvaro men även prata med folk som behöver prata av sig eller som vill lämna tips, säger Thomas Fuxborg.

LÄS MER:Kraftig explosion i Frölunda

LÄS MER:Ung man anhållen för sprängningen i Frölunda

ANNONS