Kraftig explosion i Frölunda

En kraftig explosion inträffade i ett trapphus på en adress i närheten av Marconihallen i Frölunda under natten till söndagen. Entrédörren är skadad och flera fönster är urblåsta.
Under natten kallades Nationella bombskyddet till platsen.
– Det har varit en rejäl smäll som har hörts ända bort till Mölndal, säger Sebastian Börjesson vid polisen.

ANNONS

Det var vid 00.40-tiden som explosionen inträffade i ett flerfamiljshus på en adress i Frölunda.

– Vi är på platsen tillsammans med polis och ambulans, vi inväntar klartecken från polisens bombgrupp innan vi kan påbörja vårt arbete, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, i ett tidigt skede.

En polispatrull var i området i ett annat ärende och hörde explosionen. Patrullen var snabbt på plats och fick kort efter stöttning av sina kollegor. Även ambulans larmades till platsen.

– Patrullen hörde en väldigt hög smäll och ska också ha sett ett sken. Det dröjde inte länge innan en mängd samtal från allmänheten som också hade hört smällen kom in, säger polisens presstalesperson Jens Andersson på söndagsmorgonen.

ANNONS

Enligt Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i Väst, var det en kraftig smäll.

– Det har varit en rejäl smäll som har hörts ända bort till Mölndal, säger han under natten.

”Det känns ganska obehagligt”

Polisen kunde lokalisera att det var vid porten till flerfamiljshuset som det hade exploderat.

– Det är skador på entrédörren och fönstren är urblåsta. Det har också blivit mindre skador på en lägenhetsdörr inne i trapphuset, men det ska inte vara några skador inne i själva lägenheten, säger Börjesson.

Enligt GP:s fotograf på plats har även bilar ute på gatan tagit skada.

Platsen spärrades av och det Nationella bombskyddet har varit på plats och utrett händelsen. Under natten har polisen hört vittnen, knackat dörr och kontrollerat bilar i området.

– Vittnen ska ha sett en eller flera bilar lämna platsen, men i nuläget är ingen gripen, säger Börjesson.

En boende på den berörda gatan berättar för GP om den kraftiga smällen.

– Jag hörde smällen, det gjorde nog de flesta som bor i området, säger boenden och fortsätter:

– Det var en jäkla smäll alltså. Det känns ganska obehagligt, såklart.

Ingen misstänkt

Än så länge finns inget kartlagt motiv och det är också oklart vad som har orsakat explosionen. Tidigt på söndagsmorgonen var platsen fortsatt avspärrad i väntan på att polisens tekniker skulle genomföra en undersökning. Strax innan klockan 08 var den klar.

ANNONS

– Det kan eventuellt vara relaterat till den kriminella gängmiljön, men det är sådant som utredningen får visa, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

Ingen person ska ha skadats i samband med explosionen och byggnaden ska ha klarat sig utan några skador i konstruktionen. Däremot är flera fönster krossade och på marken utanför entrén ligger tegelpannor som lossande i samband med explosionen.

Polisen utreder nu allmänfarlig ödeläggelse. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

ANNONS