Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Prime Living avvisar kritiken

Ingen på Prime Living vill göra en intervju med GP om förhållandena på Beryllgatan. Istället svarar företaget via mejl att Beryllgatans lägenheter håller "den standard som våra studenter efterfrågar".

GP intervjuade Prime Livings dåvarande vd Jan Severa i början av förra året. Företaget var då i ropet eftersom man höll på att etablera sig i Göteborg och tidigare hade haft problem med företagets fastigheter i Lund och Upplands Väsby. Modulhusen, som importeras från Kina och sedan snabbt kan byggas upp, hade bland annat problem med vatten som läckte in.

– I dag är det en helt annan nivå och det som hände i Lund, det var saker som skedde vid leverans. Vi har lagt ner energi på att förbättra husen i Lund. Om du går in i lägenheterna på Beryllgatan, kan jag lova att du blir nöjd, sa han då.

Samma problem här

Även i lägenheterna på Beryllgatan har vatten läckt in. Jan Severa är inte längre vd men finns kvar i företaget som styrelseordförande. Via sms hänvisar han i stället till sin efterträdare Ingvor Sundbom.

LÄS MER: Fukt och mögel i nya modulhus

Hon går först med på att göra en intervju men ställer sedan in och skickar i ett mejl anvisningar till företagets fastighetschef Kim Yrttimaa att svara på frågor skriftligt i stället. Kim Yrttimaa i sin tur menar att Prime Living har en högre standard "än marknaden generellt" men att det funnits vissa problem.

Felaktigt monterade tak

"Det har på Beryllgatan förekommit läckage från tak pga felaktigt monterade yttertak. Sex lägenheter har pga detta drabbats av vatteninträngning med åtgärdsbehov. Problemet kommer att åtgärdas över sommaren och hyresgäster har i förekommande fall blivit kompenserade för uppkomna skador. Det finns däremot inga kända problem med fukt i lägenheterna”, skriver Kim Yrttimaa.

När det gäller de problem som Prime Living tidigare har haft menar Kim Yrttimaa att det inte är aktuellt längre.

”De artiklar som du berör är ett antal år gamla där vi haft problem som sedan länge är åtgärdade, därefter sker normal förvaltning i våra bestånd.”

"Arbetar aktivt"

När det gäller svårigheten att komma i kontakt med hyresvärden, som många boende GP pratat med har vittnat om, svarar Kim Yrttimaa med att beskriva gången för felanmälan och skriver att "man arbetar aktivt med studenterna".

Prime Living har också förvärvat en tomt vid Althallen i Västra Frölunda. När GP frågar vad tanken är med tomten där ber Kim Yrttimaa att få återkomma längre fram och att man för tillfället "för en dialog med kommunen i olika frågor kring projektet".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.