Natten till söndagen 26 juli utsattes en kvinna i Högsbo för ett sexuellt ofredande och misshandel av en okänd man.
Natten till söndagen 26 juli utsattes en kvinna i Högsbo för ett sexuellt ofredande och misshandel av en okänd man.

Polisen om överfallen i Högsbo: ”Fått in många tips”

Förra helgen överfölls en kvinna i Högsbo av en okänd man. Polisen valde att gå ut med signalement och har under veckan som gått fått in flera tips.
– Det handlar om både iakttagelser och namngivna personer, säger Ola Liljenfält, polisassistent som handlägger ärendet.

ANNONS
|

Sedan polisen i förra veckan valde att gå ut med signalement på den man som överföll en kvinna i Högsbo har utredningen kunnat få en skjuts framåt. Förutom att dörrknackningen lett till fler vittnesmål från natten då överfallet inträffade har de även fått in tips på tänkbara gärningsmän.

– Det handlar om flertalet personer som gjort iakttagelser och även uppgifter om namn på tänkbara gärningsmän som vi jobbar vidare med. Vi tacksamma för de som hört av sig och tar fortfarande gärna emot fler tips, säger Ola Liljenfält.

Utöver de iakttagelser som gjorts finns mycket material från en övervakningsfilm som de fortfarande går igenom.

ANNONS

LÄS MER:Efter överfallet i Högsbo – polisen går ut med signalement

Utesluter inte ett samband med tidigare fall

Angående ett eventuellt samband med de sexuella ofredandena som inträffade i vintras är det fortfarande inget som utredarna kan bortse från.

– Vi kan inte utesluta det men av vad vi har så här långt i utredningen så verkar det inte vara samma gärningsman. Om man tittar på signalementet så verkar det inte vara samma person, säger Ola Liljenfält.

I våras delgavs en man misstanke om tio fall av sexuellt ofredande i Högsbo. Mannen är inte frihetsberövad och utredningen pågår fortfarande.

– Där arbetar man främst med fler förhör med målsägandena och fotokonfrontationer med direktiv från åklagaren som leder förundersökningen, säger Ola Liljenfält.

LÄS MER:Sexuella ofredanden mot kvinnor i Högsbo

Lång utredningstid

Det är kammaråklagare Hanna Rajamäe som tagit över som förundersökningsledare och hon menar att utredningen kan komma att ta lång tid.

– Vi är inte nära att färdigställa den utan det tar längre tid än man tror. Först när den är klar kan vi ta ställning till om det blir ett åtal eller ej, säger Hanna Rajamäe.

LÄS MER:Man misstänkt för flera fall av sexuella ofredanden i Högsbo

ANNONS