Polisen söker misstänkt man och vittne efter att en kvinna utsatts för sexuellt ofredande och misshandel i Högsbohöjd.
Polisen söker misstänkt man och vittne efter att en kvinna utsatts för sexuellt ofredande och misshandel i Högsbohöjd.

Efter överfallet i Högsbo – polisen går ut med signalement

Natten till söndag blev en kvinna sexuellt ofredad och slagen av en främmande man i Högsbohöjd. Polisen har ännu inte någon misstänkt i ärendet och går ut med signalement på mannen.

ANNONS
|

Det var strax innan midnatt natten till söndag 26 juli som en kvinna i 25-årsåldern var på väg hem till sin bostad i Högsbohöjd. En främmande man ska ha närmat sig henne bakifrån och tafsat på henne. När hon sedan skrek efter hjälp ska han ha slagit henne över örat.

Tack vare att flera vittnen hörde skriken kunde mannen skrämmas iväg. En anmälan om sexuellt ofredande och misshandel upprättades och en intensiv sökinsats efter mannen inleddes.

– Mannen lämnade platsen till fots i riktning mot Axel Dahlströms torg, säger Ola Liljenfält, polisassistent som handlägger ärendet.

LÄS MER:Kvinna sexuellt ofredad i Högsbohöjd

"Smalt byggd, kraftiga ögonbryn och mörkklädd”

Direkt efteråt sökte hundpatrull i området utan att hitta någon misstänkt. Under tisdagen planerades ytterligare förhör med målsägande och en övervakningsfilm från närområdet är tillvaratagen.

ANNONS

Nu väljer polisen att gå ut med signalement på mannen i hopp om att få tips från allmänheten. De söker också efter ett vittne som passerat platsen i nära anslutning till händelsen på skateboard.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget men söker efter en man i 25-årsåldern, smalt byggd, kraftiga ögonbryn, normallängd bärandes mörka byxor och en mörk jacka eller hoodie med luva, säger Ola Liljenfält och fortsätter:

– Om man har några upplysningar vill vi gärna att man hör av sig till polisens telefonnummer 114 14.

Flera förhör med kvinnan och vittnen har hållits dagarna efter händelsen. Polisen har även inlett dörrknackning i området.

LÄS MER:Man misstänkt för flera fall av sexuella ofredanden i Högsbo

Osäkert om samband finns med tidigare fall

Det är heller inte första gången som anmälan om sexuellt ofredande i Högsbo dyker upp. I december förra året uppgav flera kvinnor att de blivit sexuellt ofredade i området.

I januari valde några av kvinnorna att berätta vad de varit med om och sedan hörde flera av sig till polisen med liknande upplevelser. I början av mars kom det uppgifter från polisens förundersökningsledare att en man delgivits misstanke om att ha utsatt tio olika kvinnor vid olika tillfällen.

Om händelsen i söndags har ett samband med de tidigare sexuella ofredandena menar däremot Ola Liljenfält är för tidigt att säga.

ANNONS

LÄS MER:Sexuella ofredanden mot kvinnor i Högsbo

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS