Den pojke som vårdats på Sahlgrenska universitetssjukhuset efter en fallolycka på en lågstadieskola på Hisingen i förra veckan har avlidit av sina skador.
Den pojke som vårdats på Sahlgrenska universitetssjukhuset efter en fallolycka på en lågstadieskola på Hisingen i förra veckan har avlidit av sina skador. Bild: Robin Aron

Pojke dog av sina skador efter fall på skola på Hisingen

Den pojke som vårdats på Sahlgrenska universitetssjukhuset efter en fallolycka på en lågstadieskola på Hisingen i förra veckan har avlidit av sina skador. Två utredningar har satts igång inom skolan, men polisutredningen om vållande till kroppsskada har lagts ner.

ANNONS
|

Sahlgrenska universitetssjukhuset bekräftade på tisdagsmorgonen att den pojke som vårdats på sjukhuset efter en fallolycka på en skolgård på Hisingen i förra veckan har dött av sina skador.

– Jag kan bara bekräfta att patienten har avlidit. Vi har ingen ytterligare information att ge, säger Ingrid Fredriksson på Sahlgrenska universitetssjukhusets pressavdelning.

Det var i onsdags förra veckan som det inträffade en fallolycka på en kommunal grundskola på Hisingen. Enligt ett pressmeddelande från grundskoleförvaltningen trillade en lågstadiepojke från en klippa på skolgården.

Flera elever och en rastvaktspersonal på skolan ska, enligt uppgift till GP, ha bevittnat händelsen. Pojken togs om hand av skolans personal och fördes med ambulans till sjukhus.

ANNONS

Förvaltningen: Fruktansvärt för alla inblandade

Den skadade pojken har sedan dess vårdats på Sahlgrenska universitetssjukhuset, men har nu avlidit av skadorna.

– Det är otroligt tragiskt. Fruktansvärt för alla inblandade, för skolan, men främst för familjen. Alla tankar går till dem, säger Marie Åhman, kommunikationschef vid grundskoleförvaltningen, när hon nåtts av beskedet.

Även Göteborgs grundskoledirektör beklagar det inträffade.

— Våra tankar går i första hand till elevens familj och vänner. Att ett barn avlider är alltid tragiskt. Att det sker genom en olycka på skolgården, under skoltid är fruktansvärt, för familjen och alla inblandade, säger grundskoledirektör Bengt Randén i ett pressmeddelande.

Medarbetare från elevhälsan finns på elevens skola för att stötta elever. Företagshälsovården stöttar de som jobbar på skolan.

Två utredningar igångsatta inom skolan

Både Göteborgs grundskoleförvaltning och Skolinspektionen utreder olyckan.

– Vi har satt igång en utredning för att ta reda på hur detta kunde inträffa, för att se till att det inte ska kunna ske i framtiden. Även Skolinspektionen har enligt uppgift startat en så kallad incidentrapport, säger Marie Åhman.

När nyheten om olyckan först publicerades i förra veckan gick grundskoleförvaltningen i Göteborg ut med den felaktiga informationen att pojken redan då hade avlidit av skadorna.

En uppgift som man sedan tog tillbaka med hänvisning till ”språkförbistring” i kommunikationen mellan skolan och vårdnadshavarna.

ANNONS

– Det är jätteilla. Självklart. Sedan är det så att det förekommer språkförbistring ibland. Det var självklart väldigt mycket känslor inblandade, och då kan det bli fel, sade Marie Åhman till GP då.

Polisutredning om vållande till kroppsskada nedlagd

Direkt efter olyckan inledde polisen en utredning om misstänkt vållande till kroppsskada, men den utredningen är nu nedlagd.

– Efter att ha dokumenterat platsen, tittat på kameraövervakning och hört personer som var på platsen, så har man kommit fram till att det är en olycka och det är ingen misstanke om brott där i nuläget, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Pojkens skola har gjort en anmälan om allvarlig arbetsplatsolycka till Arbetsmiljöverket.

LÄS MER:Elev skadad efter fallolycka på en skola i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS