Mystisk stank i Göteborg

En obehaglig lukt sprider sig just nu över delar av Göteborg. Under tisdagskvällen har räddningstjänsten fått flera samtal.

ANNONS
|

Under tisdagskvällen har flera personer hört av sig till GP om en illaluktande stank i delar av Göteborg. Vid 20.36 ryckte räddningstjänsten ut till Kungsladugård efter att en inringare larmat om en konstig lukt.

– Inringaren beskrev lukten som ett ruttet ägg, säger Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Enligt larmet misstänkte man initialt att det kunde handla om ett gasutsläpp, men enligt räddningstjänsten kom stanken utifrån.

Räddningstjänsten har senare under kvällen fått in flera larm om lukten. Bland annat i Majorna och i Högsbo, men det är ännu oklart om det kommer från samma ställe.

ANNONS

– Men det är ingenting de är ute på nu, säger Fredrik Östlund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, vid klockan 22.20.

Polisen har inte fått in några larm som kan förklara vad lukten beror på och det är fortfarande oklart var den kommer ifrån.

Illaluktande doft vid Kvillebäcken

Under tisdagen rapporterade GP om ytterligare en mystisk stank. Vid Kvillebäcken har det luktat illa i en vecka och vattnet har även färgats svart.

På kommunens miljöförvaltning är man medveten om vattnet och lukten.

– Det kan komma från en verksamhet, eller kanske från avloppsledningsnätet på grund av en reparation eller felkoppling. Det finns en del spår att titta på, säger Gunnar Edlund, enhetschef vid miljöförvaltningen om lukten vid Kvillebäcken.

ANNONS