Folk ligger och solar i parken när sommarvärmen håller i sig i Göteborg
Allra varmast blir det redan på tisdagen, enligt SMHI:s prognos. Då väntas 22-gradig värme i Göteborgsområdet. Bild: Peter Claesson

Mer sol i sikte efter heta helgen: ”Högtrycket håller i sig”

Efter en lång vår och ovanligt kalla majdagar så fick Göteborg äntligen lite sol och värme. I helgen visade termometern över 20 grader – och turen med vädret ser inte ut att avta.
– Värmen som nått in fortsätter ligga kvar, det är högtrycksdominerat väder som väntas i veckan, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Det var en klarblå färg som mötte göteborgarnas blickar upp mot himlen i fredags. Den blå skyn var fortsatt fri från moln de nästkommande dagarna, och solsvultna människor vallfärdade till klippor och stränder i 20-gradig värme.

LÄS MER:Så väljer du rätt solkräm i sommar

Högtryck hela veckan

Underbart är kort, brukar det ju heta. Men det efterlängtade högtrycket ser ut att vara här för att stanna – minst hela veckan ut.

– Det kommer fortsatt att vara en hel del sol och temperaturer kring 20 grader. Ungefär som det var i helgen alltså. Tidvis kan det komma något ostadigare inslag, men det är högtrycksdominerat, säger Linus Karlsson.

LÄS MER:Nu har sommaren kommit till Göteborg

Enstaka skur men mestadels molnfritt

Enligt prognosen är det framför allt onsdagen som inte är lika solsäker som resten av veckan.

ANNONS

– Då kan man räkna med lite molnigare väder, och kanske någon skur på vissa håll när regnområden passerar. Men det blir mestadels uppehåll under veckan, säger Linus Karlsson.

Allra varmast blir det redan på tisdag eftermiddag. Då väntas temperaturen sträcka sig uppåt 22 grader i Göteborgsområdet.

LÄS MER:Myter och sanningar om solning

LÄS MER:Du använder antagligen alldeles för lite solkräm

ANNONS