Lugn valborgsnatt i Västsverige

Trots fint väder och lön på kontot blev det en lugn valborgsnatt i Västsverige. Polisen fick rycka ut till ett större bråk vid Lilla Bommen i Göteborg under kvällen, men i övrigt har det varit relativt städat på stan.
– Jag är lite förvånad faktiskt, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Strax efter klockan 23 larmades polisen till ett större bråk vid Lilla Bommen i centrala Göteborg.

– Vi fick uppgifter om att det var ungefär 25 personer som bråkade, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen.

Läs mer: En skadad efter stort slagsmål i centrala Göteborg

Redan när polisen kom till platsen hade situationen lugnat ned sig. En person som fanns kvar på platsen plåstrades om och en anmälan om misshandel upprättades, men ingen misstänkt har gripits under natten.

Misshandlad tog skydd hos granne

Ungefär samtidigt kom även larm om en dubbelmisshandel på en fest i Hovås.

– Det har varit en fest som i någon mening ballat ut och det har uppstått bråk, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Larmet kom från en granne som fått besök av en ung kille som sprungit över till dem. Tonårskillen uppgav att han var jagad och att det har varit slagsmål på festen.

Och snart kom ytterligare ett samtal om feststöket. En annan granne hade sett slagsmålet, gått över och avbrutit det hela. När grannen lämnade festen tog hen hand om en kille som blivit slagen:

– Det är alltså två målsäganden. Jag har inga uppgifter om några allvarligare skador, säger Fredrik Svedemyr.

När polisen kom till platsen var gärningsmännen inte kvar:

– Gärningspersonerna försvann från platsen i bil, säger Svedemyr.

Knytnävsslag mot ögat

Strax efter tio på fredagskvällen var polisen även på plats i Slottsskogen.

En kvinna i övre tonåren hade då misshandlats av ett antal jämngamla kvinnor.

– Det är ett gäng som varit i Slottsskogen. Det har uppstått ett bråk under vilket en kvinna fått ett knytnävsslag i ögat, säger Fredrik Svedemyr.

På platsen fanns trygghetsvandrare som hjälpte kvinnan innan en polispatrull tog över.

När polisen kom var ingen gärningsperson kvar på platsen.

Lugn natt

Valborgsnatten brukar vara hektisk för polisen med mycket människor på stan och följande fylla och bråk. Men polisen har haft en lugn natt, säger Magnus Schildt.

– Om man ska sammanfatta det så har vi haft att göra fram till 01 ungefär med fylla och misshandel. Efter det har det varit jättelugnt. Jag är lite förvånad faktiskt, säger Magnus Schildt.

ANNONS

– Valborgsmässoafton är en klassisk dag då många går ut och träffar folk så det har varit lite mer att göra än en vanlig natt, men för att vara valborg har det varit lugnt. Med tanke på väder och lön på kontot hade man kunnat vänta sig lite mer.

Så överlag har folk skött sig ganska bra?

– Ja, absolut.

Fredrik Svedemyr håller med:

– Det har varit en del stök i samband med fest och alkohol, men i det stora hela har det varit en ganska lugn natt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS