Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Kvinna omhändertagen efter demonstration i Brunnsparken

Under eftermiddagen pågick en demonstration i Brunnsparken. Ett stort antal personer samlades på platsen. Enligt polisen handlade sammankomsten om protester mot undertecknande av ett kommande FN-avtal. En kvinna fick omhändertas av polis.
– Hon försökte störa den allmänna sammankomsten på ett sätt som inte var okej, säger Johan Ljung vid polisen.

Det utfärdade demonstrationstillståndet gällde, enligt polisen, mellan klockan 13.30 och 15.30. Rättigheterna att hålla sammankomst har utfärdats till en oppositionsgrupp mot det framtida FN-avtalet gällande migration. Men enligt polisen är det ingen specifik organisation som ligger bakom demonstrationen, utan ett antal individer som ansökt om tillstånd.

LÄS MER: Kluvet FN närmar sig migrationsavtal

Eftersom polisen såg risker för motdemonstrationer, skickades ett större antal patruller till platsen.

– Det har funnits många poliser där under den senaste timmen, konstaterar Jenny Widén.

Polisen hävdar att man i nuläget inte riktigt vet vilken person eller organisation som sökt och fått tillståndet. Bara att det inte rört sig om något etablerat politiskt parti.

– Under alla förhållanden har vi inga rapporter om att det skulle vara upprörda känslor på plats. Tvärtom, allt har fungerat friktionsfritt, säger Widén.

Kvinna omhändertogs av polis

Västtrafik har haft trafikledare på plats i Brunnsparken, men trafiken ska inte ha påverkats av demonstrationen.

– Det är ingen som helst påverkan för oss. Vi har en omläggningsplan i fall att det skulle hända något som påverkar trafiken, sa Brian Hansen, vid Västtrafiks störningsjour, medan demonstrationen pågick.

LÄS MER: Därför vill de inte signera migrationsdeklarationen

Vid 16-tiden avslutades demonstrationen. En kvinna blev omhändertagen av polis, men det är oklart om hon tillhörde gruppen som demonstrerade eller var en motdemonstrant.

– Alla fick komma till tals som skulle komma till tals, det var inga våldsamheter. Men en person blev omhändertagen, hon var ett hot mot den allmänna ordningen, så hon fick åka med polis, säger Johan Ljung och fortsätter:

– Hon försökte störa den allmänna sammankomsten på ett sätt som inte var okej.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.