En av restaurangerna på Liseberg får kritik av stadens miljöförvaltning. Liseberg har vidtagit åtgärder.
En av restaurangerna på Liseberg får kritik av stadens miljöförvaltning. Liseberg har vidtagit åtgärder. Bild: Liseberg

Kommunen kritiserar hygien på Lisebergsrestaurang

Miljöförvaltningen ser brister i hanteringen av livsmedel hos en Maxrestaurang på Liseberg och ber nöjesparken vidta åtgärder.
– Vi tänker att de har rätt i sin iakttagelse, säger informationschef Julia Vasilis.

ANNONS
|

I brevet som är riktat till Liseberg AB konstaterar Göteborgs stads miljöförvaltning att att man kontrollerade hur livsmedlen hanterades i Maxrestaurangen nära bergochdalbanan Balder 14 augusti. Vid kontrollen framkom brister.

”Vid momentet med att montera ihop hamburgare konstaterade vi att personalens personliga hygien inte fungerade så bra”, skriver förvaltningen.

Närmare bestämt rör kritiken att de förkläden personalen har är för smutsiga. I myndighetsbrevet står det: ”Det finns risker förknippat med att personalen torkar av sina händer på förklädena vid montering av hamburgare och att personalen hänger av sig förkläden som inte är rena som någon annan av personalen tar på sig vid byte av station som kräver förkläde.”

ANNONS

LÄS MER:Lisebergs Disney-klipp: Ökade i värde med 221 400 procent

Därför kräver miljöförvaltningen nu att Liseberg ser till att personalen har rena förkläden på sig i arbetet med ”oförpackade livsmedel”.

Förvaltningens beslut kan överklagas till länsstyrelsen. Men det har inte Liseberg någon avsikt att göra, berättar Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.

– Vi tänker att de har rätt i sin iakttagelse. Vi har genast ändrat den rutinen som de hade synpunkter på. Om jag förstod arbetsledaren rätt så ändrades det här redan nästa öppna dag, alltså fredagen som följde på besöket.

Liseberg driver Maxrestaurangen inne på området, precis som alla andra restauranger innanför grindarna. Julia Vasilis säger att de är tacksamma för miljöförvaltningens kontroller.

– De här kontrollerna finns av en anledning. De är experter på att hitta brister. Det är välkommet då det innebär att säkerheten för våra gäster blir ännu högre.

ANNONS