Här hyllas kommunens alla vardagshjältar

Neddragningar, missnöje och allvarliga tillbud – så låter det ofta när media rapporterar om kommunens verksamheter. Men nu vänder vi på perspektivet och delar i stället med oss av berömmet som skickades in till alla vardagshjältar i kommunen under 2019.

ANNONS
|

Medias bevakning av skola, omsorg och annan kommunal verksamhet fokuserar ofta på problem och saker som gått fel. Det är en viktig del av journalistikens uppdrag, men faktum är förstås att mycket fungerar alldeles utmärkt.

Varje stadsdel har en så kallad synpunktshantering dit medborgarna kan höra av sig om stort och smått. Därifrån har GP begärt ut alla synpunkter som kategoriserats som beröm.

Mest kärlek får hemtjänsten, äldreboenden och annat som riktar sig till seniora medborgare.

En av de som skickade in beröm är den 91-åriga Mary Jonasson. Hon hyllar dagverksamheten Sekelbo i Kortedala dit hon kommer varje fredag för de olika aktiviteterna – men framför allt för att umgås.

ANNONS

– Det betyder så mycket, säger Mary och får medhållande nickar och hummanden från resten av besökarna.

Totalt kom det in cirka 120 berömmande synpunkter under 2019 och det finns ingen möjlighet att publicera allt, men här följer ett axplock av de hyllningar som skickats till kommunens många vardagshjältar.

LÄS MER:Allsång ger livskvalitet på Åkerhus äldreboende

All fantastisk personal

Måltid Valhallagatan Centrum

Stort beröm för den fantastiska maten som Banissa gör för våra barn varje dag. Hon gör det lilla extra, är framtidens vision som kock över hur fantastiskt man kan göra med enkla medel och en stor tillgång för Göteborgs stad. Fantastiskt arbete och en stor eloge till henne.

Biståndshandläggare Catarina, Lundby

En riktig pärla! Alltid ett trevlig bemötande. Lätt att få kontakt med per telefon. Lyssnar, mycket insatt och engagerad i ärendet, har svar på våra frågor.

Enhetschefen vid äldreboendet Sehlstedtsgatan

Jag vill åter tacka dig för en mycket trevligt ordnad julfest. Jag är så imponerad av ditt stora engagemang och fina bemötande mot de gamla och oss anhöriga. Jag vet att det ligger hårt arbete bakom att skapa en bra verksamhet. Du ska veta att det är uppskattat!

Hemtjänst Centrum

Vi hade städbesök av Masoumeh, en utmärkt representant för Göteborgs kommun. Vänlig, arbetsam och specialist på hur man rengör ett hem. Denna gång blev det verkligen skinande blankt.

ANNONS

Polis Håkan Bredinge eller annan polis i Backa

Det är så trevligt och känns så tryggt när man ser poliser i samspråk med ungdomar på Selma Lagerlöfs torg. Tack för det!

Bergskristallparkens mötesplats

Det finns knappt något som kan bli bättre. Personalen som är där – finns inte ord till att berömma dem!!

Altplatsen äldreboende

Demens är verkligen en anhörigsjukdom och då värmer det extra gott när man ser en fin omvårdnad som exempelvis att [anhörig] är fin och fräsch samt fixad i håret och med smink. Och så har vi de trevliga arrangemangen som Eva, Malin och Helena ansvarar för på nedre våningen, tänk så [anhörig] lyser upp när dessa tre kommer fram, pratar och klappar henne fint på kinden.

SDF Västra Göteborg

Jag vill gärna uttrycka min uppskattning av den hemtjänst jag får i form av städning. Främst gäller det två personer, Juan och Erik, som är effektiva, vänliga och hänsynsfulla. Det är nästan som att få besök av vänner.

Landala hus, våning fem

Den enhet jag bor på är fantastisk. Personalen som jobbar här lyssnar, stöttar och hjälper mig alltid på ett sätt som skapar stor trygghet för mig samtidigt som jag fortsatt känner att jag bestämmer över mitt liv.

ANNONS

Örgrytehemmet avdelning Nordgården

All beröm till personalen på demensboendet som känner in mamma så väl och tar hand om henne på bästa sätt. De vet direkt när något inte står rätt till och ser till att hon får rätt vård. Det märks på min mamma att hon tycker om personalen och att hon är trygg med alla som jobbar där.

Hemtjänst Heden södra (om fallolycka)

Inom 15 minuter kom Elin och Ellinor, två mycket professionella, glada och uppmuntrande personer. De lyfte raskt upp mig till min stol igen. Det var en fantastisk upplevelse att få så fin och snabb hjälp.

Västra Hisingens stadsdelsförvaltning

Allt från biblioteken och deras service och kvalitet, till övriga satsningar som målningar i tunnlar och projekt som Lights in Biskopsgården och liknande, är mycket givande. Härligt att se att ni satsar på rätt saker och långsiktigt. Tycker verkligen man ser skillnaden nuförtiden. Keep it up!

Änghagsgårdens korttidsenhet

Där möttes jag på våning två av en ängel till personal, Emma! TACK så oändligt mycket för att ni tog hand om min älskade faster under hennes sista tid i jordelivet!

Socialkontoret Askim-Frölunda-Högsbo

Vill framföra varmaste tack till alla på socialkontoret som alltid stöttar. När allt krånglar och känns hopplöst finns det alltid någon som hjälper till att ordna upp saker och ting.

ANNONS

Äldreomsorgen Gerdas gård

Personalen är SÅ trevlig (utan undantag) när man kommer och hälsar på. Roligt med pubkvällar, livemusik och anhörigträffar. Ett jättefint äldreboende som jag hoppas får bestå. Ett gott exempel för alla andra boenden.

Dagverksamhet Leva livet, Östra Göteborg

Jag vill kalla personalen för vardagshjältar i hur de lyckas ge livslust och känslan av att vara sedd och älskad till sina "gäster" som har demenssjukdom. De är en stor möjliggörare till att min mor fortfarande kan bo hemma och inte på en vårdinstitution.

Hemtjänst Bergsjön

Är god man för en person i Bergsjön. Varje gång jag ringer är det någon som svarar, så skönt att få lägga fram sitt ärende muntligen. Inte en enda gång har det blivit fel eller glömts bort. Verkligen en föredömlig personalstyrka och arbetsupplägg.

Hemtjänsten Östra Göteborg

Jag tycker att det är som vänner som kommer. Hur tråkigt det hade varit om inte denna hjälp hade funnits. Tack för allt.

Hemtjänsten i Backa

Eva har många kvalifikationer. Hon fixar lätt en måltid av nästan ingenting, hon är snabb och arbetsvillig och får mycket gjort under de minuter hon är här. Eva är en resurs att räkna med och jag hoppas vi får behålla henne som ett föredöme i många år till.

ANNONS

Kultur och fritid, Angered

Ni tar hand om oss som behöver hjälp och jag har lärt mig mycket av er. Tack för allt, speciellt ni på medborgarkontoret.

ANNONS