Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgare strandade efter misslyckade landningsförsök

Ett plan från Wien skulle under söndagskvällen landa på Landvetter flygplats, men efter ett turbulent försök var planet tvunget att vända. Vid 23.45 var passagerarna fortfarande fast på Sturups flygplats i väntan på att få komma hem.
– Folk kräktes och några passagerare bad, säger Josefin Frejd Wreifält, som satt på planet.

Flera flyg hade stora problem under söndagen på grund av ovädret som drog in under dagen och kvällen. Ett plan fick vända vid Gatwick i London, för att sedan försöka landa på Landvetter. När också det försöket misslyckades, fick planet dirigeras om till Stockholm.

LÄS MER: Oväder drar in över Göteborg

Planet från Wien skulle landat på Landvetter vid 19.50 på söndagskvällen, men kunde på grund av ovädret inte landa.

– Landningen brukar ta tio minuter, men nu tog det här försöket nästan 30 minuter, säger Josefin Frejd Wreifält, som satt på planet tillsammans med sin sambo.

Piloten informerade passagerarna att de snart skulle landa när de närmade sig Landvetter, men sedan kom ingen mer information av vad som hände.

Josefin och hennes sambo är nu strandade på Sturup tills de blir slussade vidare. Bild: Privat
Josefin och hennes sambo är nu strandade på Sturup tills de blir slussade vidare. Bild: Privat

"Folk kräktes och några passagerare bad"

– Det var det värsta jag varit med om. Det fanns passagerare som drabbades av panik, en kvinna framför mig bad och folk grät. En person i närheten av mig spydde, säger Josefin.

Josefin beskriver landningsförsöket som extremt turbulent, och att de kände att planet gick nedåt väldigt snabbt. Men passagerarna fick ingen ytterligare information om vad som hände.

– Jag förstår att piloten gjorde allt för att få oss ur det, men den ovissheten och när det är så extremt turbulent att vi behövde hålla i sätet framför oss var fruktansvärd, berättar hon.

Efter 30 minuter kom information om att planet i stället skulle landa på Sturup, och vid 21 på söndagskvällen lyckades planet landa i Malmö.

– Det var turbulent att landa på Sturup också, men inte i närheten av Landvetter. Nu är vi överlyckliga att vi står på marken, säger Josefin.

Vid 23.45 är Josefin och hennes sambo, tillsammans med omkring 60 andra passagerare, fortfarande på Sturups flygplats och väntar på besked.

– Vi har precis blivit räknade, så de ska väl kalkylera för om det blir boende på hotell eller buss till Landvetter, säger hon.

"Ett antal inställda avgångar och flera förseningar"

Swedavia har tidigare under söndagskvällen informerat om att flyget påverkas på olika sätt av ovädret som dragit in över norra Europa.

– Vi har ett antal inställda avgångar och flera förseningar och rekommenderar alla resenärer att hålla koll på hemsidan och hålla kontakt med flygbolag eller arrangör för senaste uppdatering om sin avgång eller ankomst, sa Lovisa Ernestam vid Swedavias pressjour, tidigare under söndagen.

LÄS MER: Premier League-mötet ställs in – efter stormen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.