Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Försenade tåg på morgonen efter gårdagens tågkaos

Felen som orsakade onsdagens tågkaos är nu åtgärdade. Men det kommer att vara fortsatta förseningar under torsdagsmorgonen.
– Nu rullar det på hyfsat normalt igen. Det finns förseningar på Stockholmstågen men i övrigt rullar det, säger Minka Sidow på Västtrafiks störningsjour.

Felen som orsakade onsdagens tågkaos åtgärdades vid 04.25 på torsdagsmorgonen och samtliga fyra spår norrut kunde öppnas.

– Tågtrafiken kan nu återgå till det normala men det kommer att vara en del eventuella följdförseningar, säger Leila Fogelholm och uppmanar resenärer att kolla upp vad som gäller för deras resa.

Bland annat var flera avgångar mellan Göteborg och Alingsås inställda under den tidiga torsdagsmorgonen.

– Eftersom felet inträffade vid Olskroken påverkas fortfarande de flesta banor. Vi har exempelvis inställda avgångar till och från Kungsbacka, Alingsås och Älvängen, sade Mika Sidow på Västtrafiks störningsjour.

Pendeltågen går som vanligt

Västtrafik satte in ersättningsbussar under morgonen för att täcka upp för de inställda tågavgångarna.

– Det tar tid att komma ikapp efter ett sånt här totalstopp. Det kan handla om att tåg sitter fast någonstans också, säger Minka Sidow.

Klockan 09.30 meddelade Västtrafik att avgångarna gick enligt ordinarie tidtabell igen, med undantag för Stockholmstågen.

– Nu rullar det på hyfsat normalt igen. Det finns förseningar på Stockholmstågen, men i övrigt rullar det. Pendeltågen går som vanligt enligt tabellen, säger Minka Sidow.

LÄS OCKSÅ: Per, 31, har väntat på tåget i Göteborg i fem timmar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.