Explosion vid flerfamiljshus på Danska vägen

Polis och räddningstjänst fick rycka ut under natten till onsdag efter att de fått in ett larm om en explosion på Danska vägen.
– Något har smällt i en entré till till ett flerfamiljshus, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS

En explosion hördes i Olskroken med omnejd strax efter klockan 00.30 på onsdagsnatten. Räddningstjänst och polis larmades till platsen.

SOS alarm fick in flera samtal om smällen och även flera personer GP varit i kontakt med hade noterat att något smällt i området runt Danska vägen.

– Vi vet inte vad det är som har smällt, men forensiker är på plats, säger Johan Ljung strax innan klockan 02.

Enligt polisen ska dörren vara förstörd i entrén till det drabbade bostadshuset.

Ingen har skadats i samband med händelsen. Till en början rubricerade polisen händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, men senare under dagen ändrades rubriceringen till skadegörelse.

ANNONS

Räddningstjänsten kunde snabbt lämna platsen efter att man konstaterat att det förmodligen handlade om en så kallad banger som orskat explosionen. Även polisen misstänker att det är frågan om en banger.

Under onsdag förmiddag kan polisen fortfarande inte bekräfta vad det var som detonerade under natten.

– Just nu pågår en teknisk undersökning för att fastställa exakt vad det är som har exploderat, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Nattens explosion har inträffat i anslutning till samma adress som där en lastbil exploderade i oktober förra året.

I början av januari utsattes lastbilsägaren för ytterligare en attack då en explosion inträffade vid verksamheten som han driver på Wieselgrensplatsen.

Enligt polisen är det dock i nuläget för tidigt att säga om nattens smäll har något att göra med tidigare händelser.

Ingen misstänkt har gripits.

LÄS MER:Explosion på Danska vägen – lastbil började brinna

ANNONS