Explosion på Danska vägen – lastbil började brinna

Polisen spärrade av delar av Danska vägen efter en kraftig explosion i området. Bombgruppen larmades till platsen och enligt flera vittnen har det bland annat brunnit i en lastbil.
– Något i, på eller runt lastbilen har exploderat, säger Sebastian Börjesson vid polisen.

ANNONS
|

Polis och räddningstjänst larmades under söndagskvällen till Danska vägen i Göteborg efter att en explosion inträffat. Larmet kom 21.30 och platsen spärrades snabbt av.

Explosionen ska ha inträffat i anslutning till en lastbil och bombskyddet skickades till platsen för att säkra området.

– Det har varit en explosion, nu är det säkrat av bombgruppen men en fortsatt brottsplatsundersökning kommer ske med mindre avspärrning. Vi misstänker att ett brott ligger bakom, sa Fredrik Ohlqvist, insatschef på plats till GP:s fotograf, under kvällen.

Under måndagsmorgonen är det fortfarande oklart vad som orsakat explosionen, men enligt polisen ska det vara riktat mot lastbilen på platsen.

ANNONS

– Något i, på eller runt lastbilen har exploderat, men det är inte klarlagt exakt vad som har hänt. Den här lastbilen har blivit drabbad, det står klart, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med händelsen. Enligt vittnesuppgifter ska en bil ha lämnat platsen i samband med händelsen.

– Att det finns en annan bil som ska ha lämnat platsen finns det vittnen som säger, men det är inget som är klarlagt om det hänger ihop med detta, säger Sebastian Börjesson.

Han säger att polisen hittills inte kunnat hitta något motiv bakom explosionen.

– Initialt fanns ingen koppling som man kunde se tydligt till några kriminella nätverk eller gäng eller liknande.

Utökade avspärrningar

Under kvällen berättade ett ögonvittne att polisen utökade sina avspärrningar på Danska vägen, ungefär i höjd med korsningen Torkelsgatan vid 22-tiden.

Ögonvittnet berättade att det luktade krutrök och att polisen säger att de utökade avspärrningar på grund av risk för ytterligare explosioner.

– Uppgifterna vi har till oss är att det rör sig om en explosion som har ägt rum, understryker Fredrik Svedmyr.

För trafiken som kommer från Redbergsplatsen var Danska vägen avspärrad i höjd med Dominos Pizza och från andra hållet i höjd med glasscaféet Lejonet och Björnen.

ANNONS

Polisen har också, via högtalarsystem, uppmanat boende att gå in från balkonger och inte vara nära fönster som vetter mot Danska vägen, uppger vittnen.

– Polisen motar bort folk nu, säger ett vittne på platsen.

Avspärrningarna hävda

Polisen lämnade platsen vid 03-tiden natten till måndagen. Då hade avspärrningarna hävts och lastbilen tagits i beslag och bärgats från platsen.

– Lastbilen ska undersökas närmare, säger Sebastian Börjesson.

Brottet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen.

ANNONS