Bilbränder i Angered – räddningstjänst attackerad

Under lördagskvällen brann två bilar i ett garage i Hammarkullen i Angered. Räddningstjänsten blev under släckningsarbetet beskjutna med raketer – och har polisanmält händelsen under rubriceringen blåljussabotage.
– Såvitt vi vet har dock ingen människa skadats, konstaterar Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

ANNONS
|

Larmet om att det brann i minst en bil i ett garage i Hammarkullen kom in strax efter klockan åtta på lördagskvällen.

Räddningstjänsten skickade nio enheter till platsen.

– Vi var där med tre stationer. Det handlade om en eldsvåda med en del rökutveckling, säger Christer Dyrfelt larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Raketer mot brandmän

Enligt polisens initiala uppgifter hade minst en bil, möjligen fler, omgående börjat brinna. Släckningsarbetet försvårades även av att det sköts raketer mot personalen som arbetade med att släcka elden.

– Vi har vittnesuppgifter från platsen som talar om att ungdomar skjutit raketer i området. De ska även ha skjutits fyrverkerier mot räddningstjänstens personal. Såvitt vi vet har dock ingen människa skadats, konstaterar Johan Josarp, vakthavande vid polisen i Region Väst.

ANNONS

Senare under kvällen meddelade räddningstjänsten att branden var släckt och det brunnit i totalt två bilar och en hel del i själva garagebyggnaden.

Anmälan upprättad

– Nu skulle vi säga att spridningsrisken är över, säger Christer Dyrfelt vid räddningstjänsten, och fortsätter med att berätta att det även lugnat ner sig på platsen.

Efter insatsen har företrädare för räddningstjänsten lämnat in en polisanmälan.

– Vi har inlett en förundersökning om misstänkt blåljussabotage, konstaterar Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Ingen misstänkt för brotten har hittills kunnat utpekas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS