Året i bilder – GP-fotografernas bästa foton 2022

GP:s fotografer visar bilderna och historierna som de minns mest av från 2022.
Vad minns du själv mest från året som nu snart har passerat?

ANNONS
|

Blytunga nyhetshändelser har präglat året som gått där framförallt Rysslands anfallskrig mot Ukraina är det som självklart sticker ut. Göteborgs-Posten har varit i Ukraina tre gånger varav första gången var i samband med att kriget precis bröt ut samt ett par resor till Polen för att dokumentera flyktingarnas desperation.

I Sverige pågick en intensiv valrörelse där det verkligen syntes hur polariserat vårt samhälle är. I samband med Almedalsveckan dödades Ing-Marie Wieselgren, ett mord som kanske ändrar öppenheten och tillgången till politiker under kommande val?

Även Norge skakades av det hatiska våldet i en dödlig attack utanför en gaybar i Oslo dagen innan Prideparaden.

ANNONS

Göteborgs-Postens fotografer har varit på plats och bevakat dessa stora händelser och många fler som ni kan se i bildgalleriet. Men också de lokala nyheterna som berör oss i grunden. Hittills i år har 61 personer dödats med skjutvapenvåld i Sverige. I Gårdsten sköts en man till döds när han var på väg till sitt jobb på en skola i Göteborg, och i november besköts återigen ett hus där en barnfamilj bodde.

Men allting är verkligen inte nattsvart. Som fotograf på GP får man också vara med om många glädjeämnen. Även om coronaviruset härjar nu i vintermörkret så var det ändå i februari som alla restriktioner försvann och under sommaren var det återigen stora konserter på Ullevi.

Som crescendo fyllde Håkan Hellström den stora arenan till rekordnivåer. Vi fotograferade under alla de härliga sommarkvällarna.

Ett av de stora reportagen som publicerades var om ett par som genomgått provrörsbefruktning. Vi följde deras kamp i tre år och på förmiddagen den 25 maj föddes en liten dotter på Östra sjukhuset.

LÄS MER:Sophia, 9, svårt skadad i attack – mirakelräddad

LÄS MER:Kampen för ett barn

LÄS MER:Sebastians familjs hus träffades av skotten i Gårdsten

LÄS MER:Så blev Zenitha hemlös i trygga landet lagom

LÄS MER:Flytten till friskolan blev Malaks räddning

LÄS MER:Här återvänder de till krigets Ukraina

LÄS MER:De bästa bilderna från Håkan Hellström på Ullevi 2022

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS