Finalisterna i Melodifestivalen är nu på plats i Friends Arena för repetitioner inför lördagens direktsändning. Artisterna tror på en jämn final.
Finalisterna i Melodifestivalen är nu på plats i Friends Arena för repetitioner inför lördagens direktsändning. Artisterna tror på en jämn final.

Mariette om finalen: "Allt kan hända"

Benjamin Ingrosso är storfavorit inför helgens final i Melodifestivalen – men han vågar inte ta ut någonting i förskott. Artisterna är överens om att resultatet är svårt att förutspå.

ANNONS
|

Mariette var en av storfavoriterna under den fjärde deltävlingen i Örnsköldsvik, men inför finalen håller hon sig borta från alla typer av bettingsajter för att inte dra på sig onödig press.

- Jag ska behålla lugnet nu, jag var rätt skakis i Örnsköldsvik. Och allt kan hända i den här tävlingen. Jag ville till final så hårt, jag känner mig betydligt lugnare nu. Vi är alla i final, vi har alla vunnit på något vis, säger hon.

ANNONS

Förhandsfavoriten Benjamin Ingrosso kommer att göra några enklare finslipningar på sitt nummer, där han använder sig av en egen scen med lysrör i olika färger. Trots att han placerar sig högt på oddslistorna tror även han att det blir en jämn final.

- Det beror helt på vad folk vill se, om de vill ha ett bra nummer eller en bra låt, säger Benjamin Ingrosso, samtidigt som han håller hoppet uppe.

- Det hade betytt hur mycket som helst att få vinna den här tävlingen.

Tror på låten

Någon som seglat upp bland favoriterna är Felix Sandman, som tog sig till final via Andra chansen. Tidigare har han tävlat i Melodifestivalen med FO&O, den här gången är han själv med en avskalad ballad.

Nu är frågan om han kommer att göra en Robin Stjernberg och ta sig vidare till Eurovision Song Contest – trots mellanlandningen i Andra chansen.

ANNONS

- Oavsett hur det går på lördag känner jag att det här har varit en fördel eftersom jag har fått stå på scen tre gånger, och göra det jag brinner för och älskar. Sedan får vi se om jag kan ta hem det. Men jag tror verkligen på den här låten, och jag vet att andra också gör det, säger Felix Sandman.

Vann självförtroendet

John Lundvik skrällde när han gick raka vägen till final efter den första deltävlingen i Karlstad för snart sex veckor sedan. Tidigare har han varit låtskrivare åt flera artister, men nu är det hans tur att stå på scen med bidraget "My turn".

- Jag har vunnit någonting som är större än Sångfågeln (Melodifestivalens vinnarstatyett), och det är självförtroendet. Att faktiskt få Sveriges bekräftelse, och att jag duger som artist, det är någonting som jag har tvekat på i många år, berättar han.

ANNONS

Schlagerveteranen Jessica Andersson berättar att hon vill att en kvinna tar hem finalen, helst av allt hon själv. För att det ska bli verklighet har Andersson slipat på sitt bidrag "Party voice" ytterligare.

- Jag ska ha andra kläder, vi kommer ha mer pyro och fler fläktar, ja, mer av allt, berättar hon.

Några som inte vågar hoppas på en plats i Eurovision är medlemmarna i dansbandet Rolandz – men de lovar att ge allt.

TT: Hur känns det just nu?

- Det känns exakt som att vara inne i en popcornpoppare. Det pirrar, hoppar och skuttar i hela kroppen, säger frontfiguren Roland Järverup, som spelas av Robert Gustafsson.

Melodifestivalens final sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

TT

Enkät: Vem vinner Melodifestivalen?

Mendez: "Jag själv såklart!"

Renaida: "Jag tror faktiskt att jag själv kan skrälla. Annars blir det Benjamin."

Martin Almgren: "Felix Sandman kommer att vinna, han har en så vacker låt."

John Lundvik: "Jag tror att alla är lika stora konkurrenter, eftersom att vi alla är extremt olika. Vi har sett dunderskrällar tidigare, jag är en skräll, allting kan hända."

Jessica Andersson: "Får jag säga mig själv? En tjej ska vinna."

Liamoo: "John eller Benjamin, jag tycker de har väldigt starka nummer."

Samir Badran: "Mendez låt är så lik 'Despacito' så den kommer gå hem, jag tror han vinner."

Viktor Frisk: "Jag tror att Benjamin kommer att vinna för att han är så jäkla snygg."

Mariette: "Jag hoppas att jag tar hem det, det är det jag vill men det finns inga svar."

Felix Sandman: "Benjamin är bäst, men vi är inga konkurrenter, vi är bros."

Margaret: "Jag tror att Felix vinner."

Benjamin Ingrosso: "Jag tycker alla är väldigt bra, men en låt jag själv lyssnat mycket på är Felix, jag tycker att den är väldigt fin".

Roland Järverup i Rolandz: "Jag tror på alla. Men kanske mest på Mariette."

Fakta: Startfältet i finalen

1. Mendez: "Every day"

2. Renaida: "All the feels"

3. Martin Almgren: "A bitter lullaby"

4. John Lundvik: "My turn"

5. Jessica Andersson: "Party voice"

6. Liamoo: "Last breath"

7. Samir & Viktor: "Shuffla"

8. Mariette: "For you"

9. Felix Sandman: "Every single day"

10. Margaret: "In my cabana"

11. Benjamin Ingrosso: "Dance you off"

12. Rolandz: "Fuldans"

ANNONS