Veckans spaningar: Koreansk barbecue, utomhusbio och ölfestival

Koreansk barbecue vid Stenpiren, utomhusbio och ölfestival. Två Dagar har spanat på vad som händer i stan.

ANNONS
|
Snart kan du grilla på en uteservering i soligt läge vid Stenpiren
Snart kan du grilla på en uteservering i soligt läge vid Stenpiren

Premiär för koreansk BBQ

Skeppsbroplatsen 1

Snart kan du grilla på en uteservering i soligt läge vid Stenpiren. Så fort vädret tillåter i juni och fram till augusti finns möjlighet att köra koreansk bar­becue på Comfort Hotel Göteborgs restaurang OGBG. För den som är obekant med konceptet går det ut på att du får in tunna skivor nötkött, som har marinerats i ett par dagar, och en het stekhäll att grilla dem på. Till det serveras en rad olika sido­rätter som till exempel kimchi, fermenterad kål.

LÄS MER:Uteätarna: OGBG

Ölchock 2019 arrangeras samtidigt i både Göteborg och Stockholm
Ölchock 2019 arrangeras samtidigt i både Göteborg och Stockholm Bild: Mostphotos

Ölfestival utan inträde

Masthuggstorget

Ölchock 2019 är en opretentiös liten öl­festival utan inträde, som arrangeras samtidigt i både Göteborg och Stockholm denna lördag. Initiativtagare är Original Brands STHLM som tar med sig tio europeiska och prisbelönta bryggerier till Masthuggstorget och Haket pub. Specialkomponerad mat och intima möten med bryggerierna utlovas, det är bara att dyka upp mellan klockan 12 och 21.

ANNONS

LÄS MER:Vad gör man egentligen på en ölfestival?

Utomhusbion på Ringön har premiär den 31 maj
Utomhusbion på Ringön har premiär den 31 maj

Ny utomhusbio på Ringön

Järnmalmsgatan 5

Sedan förra sommaren finns konsthallen ICIA på Ringön. Fokus ligger på konstprojekt i det offentliga rummet och just nu håller konstnären Carolina Falkholt på med verket ”Dark Monologue” och målar hela byggnaden svart, för att förvandla den till en stor högtalare. Nytt för i sommar är en utomhusbio med premiär den 31 maj. Tanken är att alla kreativt verksamma i området ska kunna arrangera filmvisningar på biografen till självkostnadspris framöver.

Sneakers på väggen i stället för tavlor på Sole Café
Sneakers på väggen i stället för tavlor på Sole Café

Kaffe och sneakers

Kungsgatan 10 B

”Sole Café featuring Sneakershyllan” står det i skyltfönstret ut mot Kungsgatan. Sedan knappt en månad finns ett sneakerskafé i lokalerna som drivs av Anne Hultman och Filip Gren. Mat och dryck har en amerikansk känsla med milkshakes, lemonad, cheesecake och mackor med jordnötssmör och jelly. På väggarna hänger sneakers i stället för tavlor och utbudet består av både nya och begagnade par, både hajpade nyheter och gamla klassiker.

Sex Göteborgskockar är vidare från kvalet i Årets Kock 2019
Sex Göteborgskockar är vidare från kvalet i Årets Kock 2019 Bild: Gustaf Månsson

Framgång för lokala kockar

Göteborg

Nu är 24 kockar vidare till kvalet i Årets Kock 2019 som äger rum 12–13 juni – och sex av dem är Göteborgskockar. Bland andra Martin Moses som tog silver i finalen senast, och som vi följde under förberedelserna i Två Dagar 29/9 2018. Martins kollega på SK Mat & Människor, Ola Wallin, är också klar för kvalet, så även Jacob Davidsson och Christoffer Sjögren från Grano, som drivs tillsammans med tidigare Årets Kock-vinnaren Thomas Sjögren.

ANNONS

LÄS MER:Smaken framför allt för Martin Moses

ANNONS