Premiär för koreansk BBQ
Skeppsbroplatsen 1
Snart kan du grilla på en uteservering i soligt läge vid Stenpiren. Så fort vädret tillåter i juni och fram till augusti finns möjlighet att köra koreansk barbecue på Comfort Hotel Göteborgs restaurang OGBG. För den som är obekant med konceptet går det ut på att du får in tunna skivor nötkött, som har marinerats i ett par dagar, och en het stekhäll att grilla dem på. Till det serveras en rad olika sidorätter som till exempel kimchi, fermenterad kål.
LÄS MER:Uteätarna: OGBG
Ölfestival utan inträde
Masthuggstorget
Ölchock 2019 är en opretentiös liten ölfestival utan inträde, som arrangeras samtidigt i både Göteborg och Stockholm denna lördag. Initiativtagare är Original Brands STHLM som tar med sig tio europeiska och prisbelönta bryggerier till Masthuggstorget och Haket pub. Specialkomponerad mat och intima möten med bryggerierna utlovas, det är bara att dyka upp mellan klockan 12 och 21.
LÄS MER:Vad gör man egentligen på en ölfestival?
Ny utomhusbio på Ringön
Järnmalmsgatan 5
Sedan förra sommaren finns konsthallen ICIA på Ringön. Fokus ligger på konstprojekt i det offentliga rummet och just nu håller konstnären Carolina Falkholt på med verket ”Dark Monologue” och målar hela byggnaden svart, för att förvandla den till en stor högtalare. Nytt för i sommar är en utomhusbio med premiär den 31 maj. Tanken är att alla kreativt verksamma i området ska kunna arrangera filmvisningar på biografen till självkostnadspris framöver.
Kaffe och sneakers
Kungsgatan 10 B
”Sole Café featuring Sneakershyllan” står det i skyltfönstret ut mot Kungsgatan. Sedan knappt en månad finns ett sneakerskafé i lokalerna som drivs av Anne Hultman och Filip Gren. Mat och dryck har en amerikansk känsla med milkshakes, lemonad, cheesecake och mackor med jordnötssmör och jelly. På väggarna hänger sneakers i stället för tavlor och utbudet består av både nya och begagnade par, både hajpade nyheter och gamla klassiker.
Framgång för lokala kockar
Göteborg
Nu är 24 kockar vidare till kvalet i Årets Kock 2019 som äger rum 12–13 juni – och sex av dem är Göteborgskockar. Bland andra Martin Moses som tog silver i finalen senast, och som vi följde under förberedelserna i Två Dagar 29/9 2018. Martins kollega på SK Mat & Människor, Ola Wallin, är också klar för kvalet, så även Jacob Davidsson och Christoffer Sjögren från Grano, som drivs tillsammans med tidigare Årets Kock-vinnaren Thomas Sjögren.