Här är hundarna som gillar att gå på bio

En gång i månaden välkomnar Bio Capitol inte bara människor, utan även hundar till sina biosalonger. Biografen står för filtar och godis och alla hundar går gratis i sällskap med ägare.

ANNONS
|

Det regnar utanför och foajén till Bio Capitol är fylld av hussar, mattar och glada hundar i regnkläder.

–Vi ska bara torka tassarna, säger Margareta Silvander som är här tillsammans med Lord, en King Charles Spaniel.

– Vi har gått en två gånger tidigare, jag tycker det är fantastiskt roligt, så när det är filmer jag vågar se går vi. Jag har ingen tv hemma så Lord var helt fascinerad första gången.

LÄS MER:Recension: Hypnos på bio: ”Land of dreams” på Stora teatern

Denna söndagseftermiddag är det tre visningar. Wes Andersons senaste, ”The French Dispatch”, och passande nog “Tryffeljägarna från Piemonte” där relationen mellan människor och hundar står i fokus.

Det bästa med hundbio är att man kan gå på bio och njuta tillsammans med sin bästa vän.

Men även den som inte har hund är välkommen.

ANNONS

– Det med hundar lät väldigt bra tänkte jag och ringde och frågade om man får komma in även om man inte har en hund. Men jag sa också: jag hoppas ni inte har pitbullterrier! Men det kunde de inte garantera, berättar en hundlös besökare.

Sittplatserna är onumrerade, för att undvika konfrontationer mellan hundar, men också så att hundar som gillar varandra kan sitta tillsammans.

Chihuahuan Cloé och mopsen Eonni kommer i matchande leopardmönstrade kläder.

– De är bästisar och gör allt tillsammans, förklarar Cloés husse Isabella Bislimi.

– Det bästa med hundbio är att man kan gå på bio och njuta tillsammans med sin bästa vän. Nu vill vi inte gå på ”vanlig” bio och lämna de fyrbenta hemma.

LÄS MER:Valptrenden fortsätter – fler skaffar hund

LÄS MER:Så blev rätten till hundrastning en toppolitisk fråga

Missa inte det senaste från Två Dagar!

Nu kan du få alla reportage, spaningar och tips från GP:s helgmagasin Två Dagar som en notis direkt till din telefon. Klicka på följ-knappen vid taggen Två Dagar, i mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS