Fyra tips på aktiviteter för Alla hjärtans dag

På fredag är det Alla hjärtans dag, en utmärkt anledning att fira kärleken lite extra. Oavsett om du går i giftastankar, är lyckligt singel, på jakt efter kärleken eller vill fira med vänner finns en aktivitet för dig. Två Dagar har gallrat i utbudet och valt ut fyra förslag.

ANNONS
|

LÄS MER:Här är de bästa restaurangerna för alla hjärtans dag i Göteborg

Fyra tips för Alla hjärtans dag

Vigslar i offentligheten

grade crossed

Nääs Fabriker och Brunnsparken


Under årets mest romantiska dag kan man passa på att visa upp sin kärlek extra offentligt genom att gifta sig. För de spontana är det Bröllopsfabriken på Nääs Fabriker mellan klockan 12–16 som gäller, par som har förbokat kan gifta sig under det röda hjärtat i Brunnsparken vid Lejontrappan. (Foto: Meli Petersson Ellafi)


Fyra tips för Alla hjärtans dag
Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera

Klubbar som styr upp det lite extra

grade crossed

Zamenhof och Park Lane


Nattklubbsgolv har sett många romanser och Alla hjärtans dag är inget undantag. På Zamenhof kan man till exempel njuta av en setmeny på restaurangen Gazette eller dansa inne på The Silver ­Lining. Park Lane har Moulin Rouge-tema på sin nya klubb Château Rouge som har premiär kvällen till ära. (Foto: Björn Larsson Rosvall)

Fyra tips för Alla hjärtans dag
Bild: Per Wahlberg

Värme för kalla hjärtan

grade crossed

Kl 11–13, Jubileumsparken


För den som hellre vilar upp sig under Alla hjärtans dag står bastun och saltpoolen i Frihamnen öppna under lunchtid. Här är det drop-in som gäller och passet är öppet för alla kön. Garanterad uppvärmning av alla frusna hjärtan eller bara en välbehövlig paus för de med senare kvällsplaner. (Foto: Per Wahlberg)

Fyra tips för Alla hjärtans dag
Bild: Bengt Kjellin

Kärlek i konsten genom tiderna

grade crossed

Kl 15–16, Göteborgs konstmuseum


Under eftermiddagen kan du spendera tiden med att gå på museum. Det är så klart romantik som står i fokus när Göteborgs konstmuseum går igenom hur kärlek har gestaltats på dukar genom historien. För de yngsta hålls under dagen även en workshop där man får skapa kort till dem man tycker om. (Foto: Bengt Kjellin)

LÄS MER:Snart kan man vigas under hjärtat vid Lejontrappan

LÄS MER:Göteborgs bästa restauranger – GP listar recensionerna med högst betyg

ANNONS