Guide: Teater, dans och musikal i Göteborg 2023

Dans, musikal och teater – hösten är späckad med scenkonst av alla de slag. GP:s Lis Hellström Sveningson guidar till några av höjdpunkterna i Göteborg och Västsverige.

ANNONS
|

Premiär september 2023

6 september:

"Jag ser allt du gör"

Hagateatern

Regi: Marcus Carlsson

Spelas t o m 7 oktober

Av Annika Norlins novellsamling har det blivit en teaterföreställning som skildrar människor och problem med poesi och syrlig humor. Den gjorde succé i våras, 33 utsålda kvällar. Nu är det nypremiär.

8 september:

"Admas"

Regionteater väst, Uddevalla

Regi: Ellen Nyman

Turnerar som klassrumsföreställning under hösten

Alla har vi behov av en berättelse för att förstå oss själva och världen, men hur ska den som ingenting vet kunna skapa sin? ”Admas” är en visuell och poetisk föreställning om adoption och identitet.

"Let's fall in love"

Göteborgsoperan

Idé och iscensättning: Lars Hjertner

ANNONS

Arrangemang och kapellmästare: Per Larsson

Spelas på turné och Göteborgsoperan t o m 30 november

En hyllning till Cole Porter blir det när hans liv skildras i form av en musikalisk revy. Av hans över 800 låtar och musikaler finns ett urval med, liksom utdrag ur brev, biografiska fakta och skvaller.

”Nederlaget” är dans med sportens retorik. Regionteater väst dans om att kämpa för laget med gemensamt mål, eller inte vilja tävla alls. Jenny Nilsson som projektionsbild.
”Nederlaget” är dans med sportens retorik. Regionteater väst dans om att kämpa för laget med gemensamt mål, eller inte vilja tävla alls. Jenny Nilsson som projektionsbild. Bild: Daniel Andersson

12 september:

"Nederlaget"

Regionteater väst, Borås

Regi och koreografi: Nadja Hjorton

Spelas under hösten

Laget är en metafor för livet, samhället och världen när Nadja Hjorton, konstnärlig chef teater vid Regionteater väst, och Lisa Berkert Wallard, multiartist med stort intresse för rummet, skapar en akrobatisk dans- och teatershow. Med sportens retorik berättar de om att vara en i gänget, att kämpa för laget och att söka ett gemensamt mål. Men också om vad som händer med den som inte vill tävla. Och hur går det om laget utvecklas till något farligt och destruktivt? Gruppdynamik och spänningar är i högsta grad realiteter för den högstadiepublik föreställningen i första hand riktar sig till. Utifrån sin långa erfarenhet av både dans och teater arbetar Nadja Hjorton i "Nederlaget" med två dansare och tre skådespelare i ensemblen. Uppsättningen är ett samarbete med Regionteatern Blekinge Kronoberg

16 september:

"Wicked"

Göteborgsoperan

Dirigent, musikaliskt ansvarig: Björn Dobbelaere

ANNONS

Regi: Samuel Harjanne

Spelas t o m 24 april 2024

Höstens stora scenäventyr handlar om häxorna i Oz – fantasilandet i filmen "Trollkarlen från Oz". Det är en populär musikal som nu firar 20-årsjubilem. För den här uppsättningen är det Sverigepremiär.

"Sota Caballo y Reina"

Stora teatern

Spelas endast en kväll

Regi och koreografi: Marco Flores

Marco Flores är en av världens främsta flamencoartister. Tidigare besök har bidragit till intresset för dansformen i Göteborg. Nu kommer han igen, med nio artister. Ta med skorna, för efterhäng med dans!

21 september:

"Sinnlig reparation – ett ekosomatiskt undersökande"

3:e våningen

Koreografi: Karolin Kent, Tuva Hildebrand

Spelas t o m 23 september

Föreställningen är en interaktiv performance och en del i ett långsiktigt projekt där konstnärerna undersöker om vi tillsammans kan reparera relationen till våra kroppar och det omgivande landskapet.

Kan en mobilapp ge tröst? Hos Teater Halland försöker kollektivet ”Insamlingsterapeuterna” lansera idén.
Kan en mobilapp ge tröst? Hos Teater Halland försöker kollektivet ”Insamlingsterapeuterna” lansera idén. Bild: Malin Arnesson

22 september:

Premiärfestival: "Debut"/"Inuti"/"Insamlingsterapeuterna"

Teater Halland

Regi och koreografi: Carl Olof Berg/Maria Ulriksson/Jan Coster, Jimmy Dahlqvist, Emilie Dimitrakopoulou Sahlén, Carolina Frände, Peter Lorentzon

Spelas t o m 30 november

Teater Halland ställer till med en teaterfest och ger sina tre höstproduktioner en gemensam premiärdag på hemmascenen. Det är tre urpremiärer och på fyra timmar hinner du se dem alla. "Debut" handlar om manlighet och sex, om att äntligen få ligga. En tonårskille berättar stolt för ett par kompisar om sin erfarenhet, men de tvivlar. Vad vet de tre egentligen om sex, vad är fantasi, vad är sant? I "Inuti" låter två dansare tillsammans med barnen det inre känslolivet komma till yttre uttryck i klassrummet. Vad är det som finns där inuti? Ord och rörelser blir kroppspoesi. "Insamlingsterapeuterna" är ett kollektivt skapat verk där de fyra skådespelarna lanserar möjligheten att söka tröst i en mobilapp. Men kan verkligen appen "Såjasåja" ge tröst? Och är det klokt att överlämna tröstansvaret till den?

ANNONS

"Mary Shelleys värld"

Göteborgs stadsteater

Regi: Sissela Lindblom

Spelas t o m 8 november

Med gotisk fantasi och spökhistorier berättar den nyskrivna pjäsen om Mary, som kom att författa den kända romanen "Frankenstein". Det utlovas gnistor och äventyr som sträcker sig över flera generationer.

"Robin Hood forever and ever"

Backa teater

Regi: Carolin Oredsson

Spelas t o m 7 december

Vad finns det kvar att kämpa för när Robin Hood och hans vänner i Sherwoodskogen konfronteras med vår usla samtid? Hur kan de slåss mot skattesystem och kalhyggen som rövare i tajts? Jo, med humor och musik.

"Shima is a punk rocker"

Stora teatern/Riksteatern

Av och med: Shima Niavarani

Spelas även 23 september

"En punk är en person som är ingenting, fri från allt och i protest mot vad som erbjuds", skriver komikern Shima Niavarani om sin musikshow och erbjuder en kväll med extas, humor och några käftsmällar.

Folkteatern inleder hösten på stora scenen med August Strindbergs ”Ett drömspel” i regi och koreografi av Örjan Andersson. Jonas Sjöqvist, till vänster, och Javier Perez, till höger, hör till ensemblen som blandar skådespelare och dansare.
Folkteatern inleder hösten på stora scenen med August Strindbergs ”Ett drömspel” i regi och koreografi av Örjan Andersson. Jonas Sjöqvist, till vänster, och Javier Perez, till höger, hör till ensemblen som blandar skådespelare och dansare. Bild: Mats Backer

23 september:

"Ett drömspel"

Folkteatern

Regi och koreografi: Örjan Andersson

Spelas t o m 21 oktober

I August Strindbergs drömspel existerar inte tid och rum. Inbillningen väver nya mönster och ibland plågsamma gentagelser – som Strindberg kallade pjäsens upprepningar. På Folkteatern får nu klassikern form av den välkände koreografen Örjan Andersson, som gärna kombinerar koreografi och regi i sina uppsättningar. Magnus Lindman står för bearbetningen av Strindbergs text. Örjan Andersson är specialist på att skapa rörelser med musikalisk magi. För sex år sedan presenterade han en ny och lyckad version av "Hamlet" på Folkteatern. Precis som då blandar han här professionella dansare med teaterns skådespelare. Allt kan hända när Indras dotter kliver ner till jorden för att se hur människorna har det. Ett tips är att det fortfarande är synd om dem och att hon gråter för att ögonglasen ska tvättas.

ANNONS

"Stugfeber"

Göteborgs stadsteater, Studion

Regi: Hugo Aavaranta Hansén

Spelas t o m 3 november

På Studion startar hösten med en rövarhistoria, en nyskriven musikal av och med Lars Demian. Champagne och flugsvampskryddat brännvin paras med ånger, heder och längtan efter frihet. Och helt nya låtar.

29 september:

"No news"

Atalante

Koreografi: Hannah Karlsson

Spelas även 30 september

Att ta vara på dagen och vilja ta sig vidare, men sitta fast i det trygga, är ett tillstånd som Hannah Karlsson utforskar i sitt solo. Hon är sedan tio år verksam som dansare och koreograf i Göteborg.

Grekisk tragedi möter metal i Borås stadsteaters uppsättning av Euripides antika tragedi ”Backanterna”.
Grekisk tragedi möter metal i Borås stadsteaters uppsättning av Euripides antika tragedi ”Backanterna”. Bild: Tobias Walka

30 september:

"Backanterna"

Borås stadsteater

Regi: Helena Sandström Cruz

Spelas t o m 28 oktober

Euripides sista tragedi skrevs i skuggan av krig och pest, en tid med stora motsättningar. Det antika dramats vilda blandning av vin och hänryckning, ordning och kaos stöds här av moderna teatereffekter.

Premiär oktober 2023

6 oktober:

”En lifetime supply av Capri-Sun”

Angereds teater

Regi: Chantale Hannouch Rahimi

Spelas t o m 7 december

Har du provat fruktdrycken Capri-Sun? För vännerna Den Modige, Den Fege och Den Kloke är den liktydig med lyckan. Men bara om de möter sin djupaste rädsla kan de nå det de längtar efter. Vågar de det?

7 oktober:

"Regler för vuxna"

Abnorm scenkonst på PanJál Scenstudio

ANNONS

Koreografi: Cecilia Milocco

Spelas t o m 20 oktober

I en konferenssal samlas en grupp människor för att hålla sig uppdaterade om Regelverket och diskutera relevanta frågor i ett tryggt rum. Men vad är det för grupp och varför är reglerna så viktiga?

Joachim Bäckström gör rollen som den manipulative stjärnkirurgen Francis i Göteborgsoperans thrilleropera ”Mytomania”.
Joachim Bäckström gör rollen som den manipulative stjärnkirurgen Francis i Göteborgsoperans thrilleropera ”Mytomania”. Bild: Lennart Sjöberg

8 oktober:

"Mytomania"

Göteborgsoperan

Dirigent: Andreas Hansson

Regi och koreografi: Clara Svärd

Spelas t o m 9 november

Vem vågar avslöja en uppburen person som lögnare? Thrilleropera kallas den nya operan, med musik av Paula af Malmborg och libretto av Kerstin Perski. Lögnen har ett pris och musiken följer dramat tätt.

12 oktober:

"Alberte och Jakob"

Teater Halland

Regi: Petter Heldt

Spelas på små scener t o m 3 december

Dramatiseringen av Cora Sandels klassiker om Alberte, som längtar bort från den trånga uppväxtmiljön till ett konstnärsliv i frihet, skildrar en ung kvinna som många fortfarande kan känna igen sig i.

13 oktober:

"Försök 1, 2 och 3"

Göteborgs stadsteater, Lilla scen

Regi: Iggy Malmborg

Spelas t o m 2 december

Tre mikropjäser med skådespelaren i centrum. Hur kan man upprepa samma roll kväll efter kväll? Ingjuta liv i ett fåordigt manus? Eller hålla den ofrånkomliga tidslinjen? Ett experiment av Iggy Malmborg.

"Solos Amour"

Stora teatern

Regi: Bence Vági

Spelas även 14 oktober

ANNONS

Cirkus med kärlek, tro, natur och universum som tema och många luftburna nummer till specialkomponerad musik. Kompaniet Recirquel kommer från Ungern och gästade även Stora teatern med "My Land" förra året.

Tre kvinnliga konstnärer, som alla ansågs galna, skildras i ”Den sårade divan”. Hur kunde de fortsätta att skapa? Se hos Göteborgs dramatiska teater.
Tre kvinnliga konstnärer, som alla ansågs galna, skildras i ”Den sårade divan”. Hur kunde de fortsätta att skapa? Se hos Göteborgs dramatiska teater. Bild: Linda Spåman

14 oktober:

"Den sårade divan"

Göteborgs dramatiska teater

Regi: Anna Ulén

Spelas t o m 3 december

Författaren Agnes von Krusenstierna, konstnären Sigrid Hjertén och poeten Nelly Sachs utgör rollerna i pjäsen, som bygger på Karin Johannisons bok "Den sårade divan – om psykets estetik och om Agnes von K, Sigrid H och Nelly S". De tre med tiden hyllade kvinnorna förenas inte bara genom konstnärskap utan också av de psykiska sjukdomar som de drabbades av och som försatte dem i utsatta positioner gentemot omgivningen. De stöttes ut, men kunde ändå behålla sin kreativitet. Hur gick det till, de ansågs ju vara galna? Var de verkligen det? Vem hade makten att avgöra? Göteborgs dramatiska teater går gärna på djupet i sina uppsättningar och försöker gestalta hela och komplicerade människor med komplexa liv. Höstens pjäs, med manus av Emma Broström och Kajsa Isakson, fortsätter på den linjen.

"Frihet på liv och död"

Lorensbergsteatern

Regi: Kristoffer ”K” Svensson

Spelas endast en kväll

En marknadsliberal musikal, kallar Henrik Jönsson sin show och lovar att med ärlighet, självdistans och humor berätta om sitt liv i en hyllning till alla som vågat ta steget och försökt skapa något nytt.

ANNONS
Hur förhåller vi oss till att kroppen förändras, av pubertet eller åldrande? ”Oxytocin” på Backa teater lånar titeln från ett hormon och berättar om beröring och sex med hjälp av dockor.
Hur förhåller vi oss till att kroppen förändras, av pubertet eller åldrande? ”Oxytocin” på Backa teater lånar titeln från ett hormon och berättar om beröring och sex med hjälp av dockor. Bild: Nina Bondeson

"Oxytocin"

Backa teater

Regi: Oskar Thunberg

Spelas t o m 12 december

Hormonet oxytocin förknippas med beröring och sexualitet. Kroppen står i centrum i Oskar Thunbergs nya pjäs, som han också regisserar på Backa teater. Alla längtar efter närhet och kan gå ganska långt för att få det. Men ibland står kroppen i vägen. Den förändras, både av puberteten och av åldrande. Hur handskas vi med det? Föreställningen rör sig i gränslandet mellan barndom och vuxenliv och är inspirerad av intervjuer med människor i olika åldrar. Den håller sig i vardagen, men eftersom den gestaltas med dockor blir det både förhöjning och distans.

"En docka lever inte om den inte ges liv av sin dockspelare. På det sättet blir livet i dockan väldigt påtagligt. Men samtidigt blir den materiella aspekten av livets skeenden – kroppen som materia – märkligt uppenbar”, skriver Oskar Thunberg.

Om frihet och ofrihet handlar Masthuggsteaterns ”Det blåser på månen” där systrarna Dina och Dorinda blandar verklighet och fantasi.
Om frihet och ofrihet handlar Masthuggsteaterns ”Det blåser på månen” där systrarna Dina och Dorinda blandar verklighet och fantasi. Bild: Cassandra Hedberg

21 oktober:

"Det blåser på månen"

Masthuggsteatern

Regi: Peter Elmers

Spelas t o m 17 december

Eric Linklater skrev barnboken "Det blåser på månen" 1944, medan andra världskriget fortfarande pågick. Huvudpersonerna är systrarna Dina och Dorinda och titeln är ett citat från deras pappa när han lämnar familjen för att hjälpa till att avsätta en diktator. Han förmanar flickorna att vara snälla, för det blåser en ond vind på månen och den kan blåsa in i hjärtat om man är olydig. Men hur systrarna än gör blir de anklagade för bus och snart hamnar de i ett spännande gungfly mellan verklighet och fantasi. Vad är ont eller gott? När pappan råkar i knipa ger de sig av för att rädda honom. Historien om systrarna Dina och Dorinda blev en populär klassiker, som även har lockat till dramatiseringar under åren. I höst utspelas äventyret om frihet och ofrihet på Masthuggsteatern, för alla från 6 år.

ANNONS

28 oktober:

"The art of being many"

Teater Trixter

Regi: Birte Niederhaus

Spelas t o m 3 december

Hannah Arendt, en av 1900-talets stora tänkare, är välkänd för sina teorier och skrifter. Men vem var hon själv som person – som dotter, hustru, älskarinna? I den nyskrivna pjäsen söker Trixter svaren.

Premiär november 2023

3 november:

"Bögen är lös (i magen)"

Lorensbergsteatern

Spelas t o m 11 november

I en humoristisk show skildrar Edvin Törnblom hur det var att växa upp som bög och människa under 00-talet. Monologen omfamnar allt från dragshow till förvirrade försök att hitta sin plats i världen.

"In a heartbeat"

Göteborgsoperan

Koreografi: Hofesh Shechter/Tom Weinberger

Spelas t o m 12 december

Göteborgsoperans danskompani är ett av världens främsta och lockar internationella stjärnkoreografer att skapa nya verk direkt för dansarna. Höstens två urpremiärer lovar att bli en pulserande dansdubbel.

"A Hundred Words for Snow"

GEST

Regi: Gary Whitaker

Spelas t o m 25 november

GEST presenterar ny, brittisk samtidsdramatik. I höst visas en prisbelönad pjäs om en dotter som uppfyller sin hastigt avlidna pappas dröm. Det blir ett äventyr med kärlek och saknad bland massor av snö.

Tone Schunnessons nytolkning av Leo Tolstoys klassiska berättelse ”Anna Karenina”, i regi av Ragna Wei, spelas en kväll på Stora teatern.
Tone Schunnessons nytolkning av Leo Tolstoys klassiska berättelse ”Anna Karenina”, i regi av Ragna Wei, spelas en kväll på Stora teatern. Bild: Ivan Blanco

9 november:

"Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina"

Stora teatern/Riksteatern/Orionteatern

Regi: Ragna Wei

Spelas endast en kväll

Stor passion, förbjuden kärlek, svartsjuka, tvivel och kval. Allt skruvas upp i detta sentimentala och storslagna triangeldrama av Tove Schunnesson, en nytolkning av Leo Tolstoys roman "Anna Karenina".

ANNONS

15 november:

"Birget; ways to deal, ways to heal"

Stora teatern

Koreografi: Elle Sofe Sara

Spelas endast en kväll

”Birget” är ett samiskt uttryck för ett tillstånd av att bemästra eller överleva i en föränderlig miljö. I dans kommenterar Carte Blanche pågående försoningsprocesser mellan samer och det norska folket.

17 november:

"Kabul Sthlm Paris"

Angereds teater/Konsthallen Blå stället

Regi: Johanna Larsson

Spelas t o m 31 januari 2024

Föreställningen utgår från ensamkommande från Afghanistan som flytt vidare från Sverige och söker asyl i Frankrike. De försöker skapa en ny tillvaro med allt vad det innebär. Många längtar hem till Sverige.

24 november:

"Nuckan"

Folkteatern

Regi: Nina Haber och Frida Röhl

Spelas t o m 3 januari

Det finns ensamhet som tolereras, men den ofrivilliga ensamheten har omgivningen svårt att hantera. Författaren Malin Lindroths bok "Nuckan" väckte stor uppmärksamhet. Nu har hon gjort en pjäs av den.

"EPP"

Atalante

Regi: Tormod Lindgren

Spelas t o m 25 november

Från norska Theater Corpus kommer föreställningen om pensionären EPP, en satir över bristen på kontakt mellan människor i ett framtida välfärdshelvete. Dockteater för vuxna byggd på en bok med politisk udd.

Monica Zetterlund hade en storartad karriär med en sorglig baksida. Allt skildras i ”Monicas vals” på Göteborgs stadsteater. Med sång, levande musik och humor.
Monica Zetterlund hade en storartad karriär med en sorglig baksida. Allt skildras i ”Monicas vals” på Göteborgs stadsteater. Med sång, levande musik och humor. Bild: Ellika Henrikson

Premiär december 2023

1 december:

"Monicas vals"

Göteborgs stadsteater

Regi: Ragna Wei

Spelas t o m 19 januari 2024

Om Monica Zetterlund, Hagforstösen som blev världsstjärna och älskades av både musikerkollegor och publik, handlar Klas Abrahamssons pjäs. I likhet med flera av hans tidigare har musiken en framträdande plats. Självklart blir det mycket sång och levande musik när Monica Zetterlund står på scen. Dan Evmark är kapellmästare. Många kan säkert nynna flera av hennes låtar och hittar kanske favoriterna här. Det är upplagt för nostalgi. Pjäsen följer Monica genom åren, från Hagfors till jazzscenerna i USA. Hon hade en makalös karriär, framgångarna är fantastiska, men hennes liv hade även en baksida med alkoholproblem, scenskräck och olyckliga relationer. Det glada och det svåra blandas i den här hyllningen. I ensemblen finns åtta skådespelare och titelrollen spelar – och sjunger – Karin de Frumerie.

ANNONS

2 december:

"Don Giovanni"

Göteborgsoperan

Dirigent: Ville Matvejeff, Aivis Greters

Regi: John Fulljames/Aylin Bozok

Spelas t o m 11 februari 2024

Don Giovanni är både frånstötande och förförisk, en man med stor aptit på kvinnor. En mansgris. Den här gången utspelas Mozarts opera på ett modernt hotell, en plats med utrymme för allehanda utsvävningar.

"Euphoria"

Borås stadsteater

Regi: LONE Company

Spelas t o m 13 januari

Fem barndomsvänner och numera cirkusartister utgör gruppen LONE company som i sin familjeföreställning släpper loss energin i både klassiska och nyskapande nummer. Överraskningar och akrobatik utlovas.

4 december:

"Inferno"

Stora teatern

Regi: Erik Holmström

Spelas endast en kväll

Dockteater för vuxna är på frammarsch i Sverige, inte minst tack vara Malmö dockteater. Nu spelar de "Inferno", rubricerad som ett lågintensivt sammanbrott och med en konstnärlig kris som utgångspunkt.

9 december:

"Kristinvariationer"

Borås stadsteater

Regi: Emilie Strandberg

Spelas t o m 13 januari

Kokerskan Kristin i Strindbergs "Fröken Julie" är inspiration för Lucia Cajchanovas nya pjäs om alla de som jobbar hårt, men i biroller, som aldrig lyfts fram. Texten bygger på intervjuer med boråsare.

Musik och dans möts med spännande rytmer på nya sätt i Alma Söderbergs koreografi ”Noche” i ett gästspel av Cullberg på Göteborgs stadsteater.
Musik och dans möts med spännande rytmer på nya sätt i Alma Söderbergs koreografi ”Noche” i ett gästspel av Cullberg på Göteborgs stadsteater. Bild: Urban Jörén

13 december:

"Noche"

Göteborgs stadsteater

Koreografi: Alma Söderberg

Spelas t o m 14 december

Ett besök av danskompaniet Cullberg i Göteborg är numera en sällsynt händelse, men i höst kommer dansarna till Stadsteatern med "Noche", en föreställning i koreografi av Alma Söderberg. Natten blir en symbol för en ny typ av musik och dans som möts här – rörelse, röst och rytm är det centrala. Koreografen har arbetat särskilt med synkoper, som är variationer av rytm, och plötsliga stopp. De ger en mer ojämn, oberäknelig karaktär. Rörelserna föder musiken, dansarnas röster går från svaga viskningar till sång. I den mörka natten är månskenet både skarpt och förvillande. Det gungande kollektivet med tio dansare skapar en magisk stämning, mjuk som natten och bara ibland avbruten av solon, utmejslade av ljuset. "Noche" var en av de fjorton utvalda föreställningarna till årets Scenkonstbiennal.

ANNONS

15 december:

"En julsaga"

Göteborgsoperan

Dirigent: Josef Rhedin

Regi: Erik Ståhlberg/Mia Nerenius

Spelas t o m 22 december

Musikalversionen av Charles Dickens "En spökhistoria vid jul" spelar för hela familjen. Mustiga figurer blandar spökerier med kärlek och omtanke. Musikaliskt är det en mix, från "Adams julsång" till rap.

"En kort evighet"

Göteborgs stadsteater, Studion

Regi: Gunilla Nyroos

Spelas t o m 20 januari 2024

Ungdomskärlek. Hon och han möts igen, efter 40 år. Vad kan hända? Tillvaron ruskas om, ställer frågor om val i livet. Går det att börja om? Om tid och rum, relationer och mod handlar den nyskrivna komedin.

LÄS MER:GP kultur tipsar om höstens snackisar

LÄS MER:Feline Andersson knep drömrollen i ”Wicked” på Göteborgsoperan

LÄS MER:Linda Zachrison skruvar upp känsloläget på Göteborgs stadsteater

Missa inte det senaste från Två Dagar!

Nu kan du få alla reportage, spaningar och tips från GP:s helgmagasin Två Dagar som en notis direkt till din telefon. Klicka på följ-knappen vid taggen Två Dagar, i mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS