Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den privata medlemsklubben Annabel’s ligger i Londonstadsdelen Mayfair och har gått sin egen väg sedan 1963. Annabel’s huserar i en kulturmärkt byggnad och sträcker sig över flera våningar. Bild: James McDonald
Den privata medlemsklubben Annabel’s ligger i Londonstadsdelen Mayfair och har gått sin egen väg sedan 1963. Annabel’s huserar i en kulturmärkt byggnad och sträcker sig över flera våningar. Bild: James McDonald

Fem ställen som bjuder på extra allt

Inom designvärlden kommer nu reaktionerna på osäkra tider. Hemmet står naturligtvis i fokus med textilier, runda former och personlighet. Så hur omsätts detta i publika miljöer som hotell, salonger och barer? Jo, med maximalism och extra allt.

LÄS MER: Spännande arbetsplatser på distans världen över

Bild: James McDonald
Bild: James McDonald

Extravagant medlemsklubb i Mayfair

Varför ens resa om alla ställen ser likadana ut, är instagramfixade enligt norm och utan identitet? Den privata medlemsklubben Annabel’s ligger i Londonstadsdelen Mayfair och har gått sin egen väg sedan 1963. Annabel’s huserar i en kulturmärkt byggnad och sträcker sig över flera våningar. Här är det öppet dag som natt, du socialiserar enligt konstens alla regler, hundar är välkomna och kvällstid råder strikt dresscode. Trädgården är en prunkande fantasi, rummen är döpta till namn som Rosenrummet och Elefantrummet, och toaletterna är världskända för sin sinnliga inredning.
Bild: Ellery
Bild: Ellery

Lekfullt strandhus utanför Lidingö

Ellery är den Göteborgsbaserade hotellfamiljen ESS Groups nya tillskott, ett beach house utanför Lidingö. Idén är rolig och gränslös i sig, en resort som leker med 60–70-tal i sitt uttryck och tar lättsamhet på allvar. Här finns barer, pooler och cabanas, biljardbord, boulebanor och musik som aldrig slutar spela. Airbnb har den senaste tiden fått kritik för att hemmen, som ska vara personliga och inte som stora hotell, har blivit likriktade och stajlade enligt en viss standard. Detta har till och med fått ett namn – airspace, lika tomt som luft, utan utlovad autenticitet. Ställen som Ellery vill visa att hotell visst kan ha personlighet.
Bild: Nicholas Worley
Bild: Nicholas Worley

Döpt efter Carl von Linné

Salongen Linnaean i London har förnyat livsstilskonceptet ”skönhetssalong”. Döpt efter en pionjär, vår egen Carl von Linné. På menyn står traditionella behandlingar som manikyr och pedikyr men du kan även få fillers injicerade eller en ”oxygen infusion”. I kaféet är desserterna veganska, medan restaurangen serverar mat från växtriket tillsammans med glutenfri öl. Lokalerna badar i maximalism, det hänger växter från taken och färgerna växlar mellan grönt och rosa.
Bild: Austin Proper
Bild: Austin Proper

Romantiskt och glamoröst i Austin, Texas

Den amerikanska inredningsdesignern Kelly Wearstler är en legend. Stilen hon länge varit trogen kallas ofta maximalistisk, romantisk och glamorös. Wearstler var tongivande i att skapa vad som senare fick namnet boutiquehotell. För hotellkedjan Proper tar hon fram hela inredningsupplevelser, alla hotellen är djupt förankrade i sin geografiska plats, bland annat med lokalt hantverk och konst. I våras öppnade Proper i Austin, Texas, och hotellet går i jordnära toner, med trämaterial, keramik och mönstrade textilier. Dessutom med en nytolkning av tex-mex i takrestaurangen och självklart med småskaligt producerad tequila i poolbaren.
Bild: Mott32 Singapore
Bild: Mott32 Singapore

Skönhet för skönhets skull

Mott32 är en global restaurangkedja som serverar kinesisk fine dining, med rötter i New Yorks Chinatown. Det senaste tillskottet ligger i Singapore. Lokalerna i populära Marina Bay Sands blandar hommage till både industrialism, kinesisk kultur och platsen i sig genom sina växthuslika stildrag. Det finns privata matrum, undangömda alkover och plats för större middagar, allt i sobert ljus med mörka inredningsdetaljer och gröna växter. Inredningsarkitekten Joyce Wang har haft den sena 1800-talsrörelsen Aesthetic Movement i åtanke när restaurangen skissades fram.

LÄS MER: Fem idéer för turister i en ny tid

Missa inte det senaste från Två Dagar!

Nu kan du få alla reportage, spaningar och tips från GP:s helgmagasin Två Dagar som en notis direkt till din telefon. Klicka på följ-knappen vid taggen Två Dagar, i mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

LÄS MER: Trenden ”wild swimming” har tagit fart

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här