Boxholms gräddost slutar att tillverkas

Efter årsskiftet slutar Arla att producera Boxholms gräddost och Jämtländsk hushållsost, enligt ett pressmeddelande. Minskad försäljning och dyrare produktion ligger till grund för beslutet.
– Vi har nu nått en punkt där det inte längre är ekonomiskt försvarbart att fortsätta produktionen, säger Kenneth Severin, mejerichef på Arla.

ANNONS
|

Två ostklassiker försvinner snart från butikerna, meddelar Arla Foods i ett pressmeddelande under onsdagseftermiddagen. I slutet av januari 2024 upphör produktionen av Boxholms gräddost och Jämtländsk hushållsost i Östersund. Beslutet beror på en längre tids minskad efterfrågan och det tuffare ekonomiska läget.

– Vi har nu nått en punkt där det inte längre är ekonomiskt försvarbart att fortsätta produktionen. Som bondeägt mejerikooperativ ser vi hela tiden över kostnader och effektivitet för att vara konkurrenskraftiga. Det är så vi kan se till att Arlabönderna får bra betalt för sin mjölk och vi kan erbjuda prisvärda svenska mejeriprodukter, säger mejerichef Kenneth Severin i pressmeddelandet.

ANNONS

De 60 berörda anställda har informerats om beskedet, uppger Arla.

– Vi har nu nära dialog med facket om vilka konsekvenser detta kan få för produktionen på mejeriet, säger Kenneth Severin.

Ett av skälen till att lägga ned produktionen är bland annat att runda ostar kräver ”mycket manuellt arbete”, och är svårare att producera och förvara än fyrkantiga ostar, enligt Arla.

LÄS MER:Dyraste julkassen någonsin

LÄS MER:Recept: Snabb glögg och goda tilltugg till festen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS