Här är höstens damtrender 2018

Favoritfärgen i höst, lager-på-lager och tweed. Vi guidar till tre av höstens hetaste trender för damer, och fjorton plagg i butik för att fixa höststilen.

ANNONS
|

Gula toner

Bottega Veneta AW18
Bottega Veneta AW18 Bild: Bottega Veneta
Amal Clooney iklädd Stella McCartney
Amal Clooney iklädd Stella McCartney Bild: Ian West

Bärnstensgula toner syntes i flera designers höstkollektioner. Bland annat visade Bottega Venetas kreativa chef Tomas Maier en silkig pyjamas i retrogult (Maier lämnade sin position i juni efter 17 år). Men ögonblicket då färgen blev säsongsfavorit var under det brittiska prinsbröllopet i maj. Då gjorde den internationella människorätts­advokaten Amal Clooney entré i St. George's Chapel iförd en honungsgul klänning med siden­drapering signerad Stella McCartney.

Lager-på-lager

Stella McCartney AW18
Stella McCartney AW18 Bild: Stella McCartney

I höst sveper vi gärna in oss i lager av plagg och experimenterar oss fram genom att mixa olika längder, material och silhuetter. Inspireras av Acne Studios romantiska lager-på-­lagerkollektion. Kombinera gärna ­något rymligt plagg med något smalt för en kontrastrik look. En nittiotals­trend som återupplivas är kombination av kjol-på-byxa, eller klänning-på-byxa (skinnklänningen är ett av höstens trendplagg).

ANNONS

Tweed

Miu Miu AW18
Miu Miu AW18 Bild: Miu Miu

Tweedrutan fortsätter sitt segertåg även i höst. Det amerikanska modemärket Altuzarra visade en ­feminin smal och rak silhuett med nätt trefjärdedelsärm, Miu Miu satsade på en löst sittande hundtandslook med avrundade puffiga axlar, medan Calvin Klein 205W39NYC presenterade en boxig herrinspirerad powerrock med överdimensionerade axelpartier.

Så fixar du stilen i höst – 14 plagg

LÄS MER:Stylisten Lisa Lindqwisters val inför hösten

LÄS MER:Höstens herrtrender 2018: från hajk till vilda västern

LÄS MER:Så ska framtidens mode se ut

ANNONS