Svensk säljer miljardvilla i Los Angeles

I Bel-Air finns ett hus till salu med all lyx som de flesta av oss bara kan drömma om. Vad sägs om 21 badrum, ett vattenfall, två pooler och en partyvåning? Och det är en svensk som säljer huset.

ANNONS
|

Högt upp på en kulle i Bel-Air omgärdad av palmer och blommor, byggs just ett lyxhus i miljardklassen. Lyxvillan är bland det dyraste som är till salu just nu i Los Angeles. Huset beräknas stå klart i april 2019.

Finns det svenska spekulanter på huset som tycker det är jobbigt med engelskan, kan nog mäklaren hjälpa till med översättningen. Det är svenske kändismäklaren Fredrik Eklund som säljer lyxvillan. Tidigare hjälpte han mest rika och kända i New York med sina bostadsköp och försäljningar, men nu satsar han även på Los Angeles bostadsmarknad.

21 badrum

Huset i Bel-Air kan de flesta av oss bara drömma om, men det finns en del som har råd med hus i den här prisklassen.

ANNONS
Den svenska kändismäklaren Fredrik Eklund är den som säljer lyxvillan i Bel-Air.
Den svenska kändismäklaren Fredrik Eklund är den som säljer lyxvillan i Bel-Air. Bild: Olof Ohlsson

Basketplan

För den som vill bo stort och leva i ofattbar lyx är detta sannolikt ett drömhus.

För den som ogillar att städa kan det kanske bli problem: Den vita lyxvillan kommer att vara på cirka 4000 kvadratmeter, ha åtta sovrum, 21 badrum och sex barer. För vinälskaren finns det en stor vinkällare med separata utrymmen för vitt och rött vin och ett avsmakningsrum. Och för den träningssugne finns det ett fitness center att träna i.

På nedre våningen finns det möjlighet till återhämtning: Där ligger husets spa-avdelning med bastu och ångbastu. I anslutning till garaget ligger en basketplan som kan omvandlas till en balsal, fast man kanske måste vädra rummet lite först.

Festvåning

För den partysugna blir det obegränsat med utrymme att festa loss i. På andra våningen ovanpå basketplanen blir det en ren festvåning med bland annat ett partyrum, en bar, ett vinprovningsrum och en inspelningsstudio.

Är man inte sugen på att lämna huset för att gå på bio, får villan en helt egen biograf med en popcorn- och godisvägg- och bion har ett eget kök.

De översta våningarna innehåller flera vardagsrum och husets alla åtta sovrum.

Har köparen många bilar eller bilburna besökare är det inga problem att hitta parkeringsplats - huset har ett underjordiskt garage för 20 bilar.

ANNONS

Men vad kostar hela härligheten?

100 miljoner dollar, alltså drygt 900 miljoner kronor. Som hittat!

LÄS MER:Fredrik Eklund säljer sin lägenhet i New York

ANNONS