Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Claudio Bresciani / TT
Bild: Claudio Bresciani / TT

Replik från Teskedsorden

Teskedsorden svarar på ledaren "Låt arvsfondens pengar gå till vården istället för vänsterprojekt" (22/5). GP:s Håkan Boström svarar i en slutreplik direkt nedan.
Det här är en replik på en ledartext. Åsikterna är skribentens egna.

Göteborgs-Posten beskriver i en ledare den 22 maj Teskedsorden som ”ökänd”, ”extrem” och med ”radikal ideologi”. Det är beklagligt att vi har kommit till en punkt i samhällsutvecklingen där en anrik liberal tidning anser att mänskliga rättigheter och allas lika värde är radikalt och extremt.

Teskedsorden arbetar för ett öppet Sverige där allas rättigheter respekteras oavsett etnicitet, kön, sexualitet eller funktionalitet. Vi står för demokrati och människors rätt att slippa diskrimineras och utsättas för kränkande särbehandling. Om detta är kontroversiellt får det stå för Göteborgs-Posten.

Camilla Nagler

Styrelseordförande Stiftelsen Teskedsorden

Lovisa Fhager Havdelin

Generalsekreterare Teskedsorden

***

Håkan Boström svarar:

Teskedsorden är inte ensamma om att dölja sin ideologi bakom fraser av typen "alla lika värde". Det är ett knep med lång tradition, från tidiga kommunister till dagens vänsterradikaler, som de utnyttjat framgångsrikt för att flytta fram sina positioner. Som oberoende liberal ledarsida är det självklart att kritiskt granska den typen av allmänt godhetsignalerande paroller och se vad som egentligen döljer sig bakom dem. I detta fall handlar det om en radikal ideologi, besatt av människors hudfärg och med en tveksam syn på åsiktsfrihet.