Lantz uppvisad på läktaren – sågar domaren

Med drygt fem minuter kvar av första halvlek i Örgryte-Åtvidaberg visade domaren upp hemmatränaren Marcus Lantz på läktaren. – Jag ställde en fråga och han tyckte att jag protesterade, säger Lantz till GP i paus.

ANNONS
|

Marcus Lantz visades upp på läktaren i den första halvleken mellan Örgryte och Åtvidaberg. En märklig utvisning, menar Öis-tränaren själv.

– Jag frågade varför han gav Björck gult kort. Frispark kunde jag köpa men varför gult kort? Då säger han att jag kan gå upp och sätta mig, att jag ska sluta protestera, säger Lantz.

Så det enda du gjorde var att ställa en fråga?

– Jag ställde frågan, jag tyckte att det var för dåligt. Fem gula kort på en väldigt snäll halvlek.

Du tycker att han sattenärkampsnivån lite lågt?

– Du såg väl själv när han gick in, vad publiken tyckte om det, de buade åt honom. Det säger väl allt. Jag tycker synd om både Åtvidabergs spelare och våra spelare, som spelar en snäll match men så är det fem gula kort. Det har inte varit en närkamp. Inte en närkamp och fem gula kort, och en tränare på läktaren. Det är något nytt.

ANNONS

Vad sa han till dig då?

– Han sa att han inte blåser igång matchen förrän jag har satt mig på läktaren.

Han förklarade inte varför?

– Han tyckte att jag reagerade för att jag inte tyckte att det var ett gult kort på Björck.

Enligt Lantz förstod Åtvidabergs tränare Roar Hansen inte heller någonting.

– Han skrattade också åt det. "Vad händer?", sa han. Han bara garvade. "Vad hände med dig?" frågade han. Men så är det, vi får leva med det, säger Lantz.

ANNONS