Zara Larsson pratar ofta och mycket under filmer.
Zara Larsson pratar ofta och mycket under filmer. Bild: Thron Ullberg

Zara Larsson kräver att få prata under hela biofilmen

Den svenska popstjärnan Zara Larsson går ut på Tiktok och hävdar rätten till att gå på bio – och prata under hela filmen.
– Om du vill sitta tyst som en jävla sten, gå hem! säger Larsson. Nu stöttas hon av Ruben Östlund.

ANNONS
|

Sannolikt är det en fråga som endast gudarna kan avgöra: ska man få prata under biofilmen eller inte? Är det ett avsteg i hänsyn och etikett, eller något varje medborgare har rätt till?

Popstjärnan Zara Larsson har nu avslöjat var hon står i frågan. I en brinnande appell på Tiktok går Larsson ut och förkunnar: ”Jag är en av dem som pratar under hela biofilmen”.

Hon förklarar därefter mer utförligt: ”Är inte hela poängen med att kolla på något tillsammans med andra människor i ett rum att få uppleva det tillsammans, skratta och skrika, analysera saker fullt ut?”

ANNONS

Senare i videon framför också Larsson en uppmaning:

”Om du vill sitta helt tyst som en jävla sten, gå hem!”

Artisten avslutar med att säga: ”Jag är den personen som pratar mycket under filmen, sätt mig för helvete i fängelse, jag kommer visa brist på respekt varje gång”.

Regissören Ruben Östlund, som länge förespråkat en aktiv biokultur, ställer sig genast bakom popstjärnans resonemang. När GP når honom för en kommentar skriver Östlund, i en mycket lättsam ton: ”Zara Larsson har fattat grejen! Och heder åt henne för att hon lyfter biokulturen!”.

Se videon nedan:

LÄS MER:Så är det att bli regisserad av Ruben Östlund

LÄS MER:Ruben Östlund har missförstått filmkritiken

LÄS MER:Glöm radion – P3 Guld blev en hyllning till livemusiken

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS