Tova-Sophia från Onsala kastades ut ur Robinson

De festade på falukorv, köttbullar och chips – sedan tvingades de att lämna Robinson.
– Jag gjorde ett val och får stå för det. Men givetvis ångrar jag mig, säger den diskade Tova-Sophia Aronsson.

ANNONS
|

Det var i TV4 Play-serien ”Gränslandet” som den fräcka matkuppen ägde rum. Där i ett slags limboläge hamnar de utröstade från ”Robinson” och ges en sista chans att kunna ta sig tillbaka in i den riktiga tävlingen igen.

I onsdagens avsnitt av ”Gränslandet” visar det sig att Tova-Sophia Aronsson, 35, från Onsala lyckades lämna det vanligtvis bevakade lägret och ta sig hela vägen till Ica Maxi inne i Haparanda. Där köpte hon förutom shampo och tandkräm även tonfisk, köttbullar, chips, godis, gifflar, pannkakor och falukorv som hon smugglade med tillbaka för att mumsa i sig när kamerorna inte såg.

– Det handlade faktiskt inte så mycket om hunger, jag klarar mig bra på rätt lite mat, men jag var uttråkad och gillar när det händer saker, säger Tova-Sophia Aronsson till GP.

ANNONS

Berättar om matkuppen på Instagram

Även hennes medtävlare Alexander Chennaoui, 49, var införstådd med kuppen och berättar att den olovliga shoppingturen ägde rum i ett tidigare skede och att göteborgaren Elias Akyol, som då fortfarande var kvar i programmet, också följde med till matbutiken.

– De var borta i tre-fyra timmar och kom tillbaka med massor av grejor. Jag har fuskat och jag är väldigt ledsen över det. Men det som har hänt har hänt, säger Alexander Chennaoui i programmet.

På Instagram erkänner även Tova-Sophia Aronsson sitt ”brott” och berättar hur det gick till. Hur hon och Elias Akyol gick till en camping långt bort i skogen där de träffade på ett kompisgäng som glatt lånade ut sin bil till de båda Robinsondeltagarna som då kunde köra till den stora Ica-butiken inne i Haparanda och proviantera, efter att ha lyckats nå Alexander Chennaouis fru på mobilen som swishade 1 500 kronor till dem.

”Fusk hör inte hemma i Robinson”

– Det var först i bilen på väg tillbaka som jag insåg att det faktiskt var fusk och att vi kunde bli diskade, säger Tova-Sophia Aronsson.

För givetvis var deras agerande ett flagrant brott mot ”Robinsons” strikta regler och när tv-teamet fick reda på vad som hänt, och efter att en av de andra deltagarna ställt ett ultimatum, dök en rykande arg programledare upp i lägret.

ANNONS

– Fusk hör inte hemma i ”Robinson”! Därför är det så här: Ni två är diskade, sade en påtagligt irriterad Anders Öfvergård till de båda deltagarna.

På Instagram möts Tova-Sophia Aronssons öppenhjärtiga erkännande av såväl fniss och applåder som besvikna och direkt förbannade kommentarer.

LÄS MER:Julia Franzén från Lerum är TV4:s nya ”Bachelorette”

”Lätt att vara efterklok”

– Visst skäms jag lite men jag gjorde ett val och då får man ta konsekvenserna. Jag tycker det var ett korrekt beslut att diska oss, säger hon, och understryker samtidigt att hon ångrar sitt agerande.

– Om jag kunde vrida tillbaka tiden så skulle jag gärna haft det ogjort, självklart, men det är lätt att vara efterklok när man inte befinner sig i det jobbiga läget.

”Robinson” spelades in uppe i Haparandas kustband i somras och Tova-Sophia Aronsson säger att hon sedan länge har släppt det som hände och återvänt till vardagen som frisör i Onsala.

– Jag hoppas att andra människor också kan komma över mitt fusk och lägga det bakom sig.

LÄS MER:När ”Ex on the beach” kom till Stenungsund

LÄS MER:Här är vinnarna i Expedition Robinson

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS