Så följer Carina Bergfeldt upp sin stora succédebut

Lill Lindfors och Ruben Östlund. Gunde Svan med sonen Ferry och Anna Ardin som bryter tystnaden om Julian Assange – så följer Carina Bergfeldt upp förra veckans succédebut med sin nya talkshow.

ANNONS
|

Med närmare två miljoner tittare är det svårt att beskriva första avsnittet av Carina Bergfeldts nya talkshow som något annan än just en succé. Det är tittarsiffror som Fredrik Skavlan, som Carina Bergfeldt ersätter under våren, inte har varit i närheten av på flera år.

LÄS MER:Tittarkampen: Bergfeldt sopar banan med Skavlan

När hon i kväll återvänder med sitt andra program ser gästlistan radikalt annorlunda ut jämfört med förra veckan då bland andra Ulla & Stefan Löfven var inbjudna. Plats i soffan den här gången tar Ruben Östlund, Lill Lindfors, Gunde Svan & sonen Ferry samt Anna Ardin, som för tio år sedan anmälde Wikileaksgrundaren Julian Assange för sexuella övergrepp.

ANNONS

I stället för att få lägga fram sin sak i en rättegång kom Anna Ardin och ytterligare en kvinna, Sofia, att pekas som lögnerskor och CIA-informatörer och fick efter sin anmälan hela sina liv omkullkastade.

LÄS MER:Anmälde Assange för sexbrott – nu talar Anna och Sofia ut

Extremt pressande situation för Anna Ardin

De har i veckan pratat ut i Dagens Nyheter och med TV4:s ”Kalla fakta”, dessutom släppte Anna Ardin nyligen en bok kallad ”I skuggan av Assange: Mitt vittnesmål”. Och i kväll får alltså Carina Bergfeldts tittare ta del av Anna Ardins skakande historia om när drevet mot henne var som värst efter att hon anmält Julian Assange för sexuella övergrepp.

LÄS MER:Janne Josefsson om Let’s dance: ”Jag säger nej”

– Jag hade fått löften om att det inte skulle komma ut i media om det inte blev någon rättegång, men det kom ju ut direkt. Jag kände att jag måste fly, jag måste bort från min lägenhet, jag kan inte vara här. De kommer hitta mig och jag vill inte svara på några frågor, säger Anna Ardin.

Det var en extremt pressande tid, men Anna Ardin understryker också att Julian Assange inte är något ”monster”.

– Det är människor och inte monster som begår sexualbrott, och Julian är definitivt inget monster. Men han har gått över mina gränser, säger Anna Ardin till Carina Bergfeldt.

ANNONS

Lill Lindfors firar 60 år som artist

Bland kvällens övriga gäster finns Gunde Svan och hans timbersportande son Ferry som berättar om sitt pappa/son-samarbete och sin relation bland granar och tallar. Dessutom Göteborgsregissören Ruben Östlund som är mitt uppe i klipparbetet med sitt största projekt hittills, ”Triangel of sadness”, där Östlund som så ofta rotar i våra mänskliga brister.

LÄS MER:Recension: ”Lupin” – Netflix

Även Lill Lindfors som firar 60 år som artist dyker upp och pratar om sitt stundande jubileumsår och står för kvällens musikaliska underhållning med ”Jag vill nå dig (längtans samba)”.

Programmet ”Carina Bergfeldt” sänds i SVT1 med start kl 21 i kväll.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS