Janne Josefsson provligger en likkista i ”Från Hisingen till Casablanca”. Men han vill inte bekräfta uppgifterna om att han ska medverka i vårens ”Let’s dance”.
Janne Josefsson provligger en likkista i ”Från Hisingen till Casablanca”. Men han vill inte bekräfta uppgifterna om att han ska medverka i vårens ”Let’s dance”. Bild: Henrik Hjort /SVT

Janne Josefsson om Let’s dance: ”Jag säger nej”

Janne Josefsson uppges vara klar för ”Let’s dance” i TV4. Men den välkände tv-profilen vill inte bekräfta uppgiften.
– Jag säger nej.

ANNONS

Det är Aftonbladet som rapporterar nyheten om att Janne Josefsson skulle vara klar för årets upplaga av ”Let’s dance” i TV4.

Men när GP når den profilerade reportern – som nyligen gick i pension och borde ha all tid i världen att medverka i det krävande programmet – är han till en början rätt fårordig.

LÄS MER:Carina Bergfeldt – så bra var hennes första talkshow

– Jag säger nej.

Ehh, jaha ... du ”säger nej”. Vad är det du säger du nej till?

– Min enda kommentar är nej. Och det oavsett om jag ska vara med i ”Let’s dance” eller inte, säger Janne Josefsson.

Sedan skrattar han så gott och länge att det blir ännu svårare att ta hans ”nej” på riktigt allvar.

ANNONS

Vad har du för relation till programmet?

– Jag gillar att titta på ”Let’s dance”, absolut, jag tycker det är kul. Jag har väldigt roliga minnen från när Lasse (Brandeby) hasade omkring i tv och bara ville bli utröstad.

Så om du skulle få frågan ...

– Det har jag fått. Flera gånger. Men det har av olika anledningar inte passat så bra. Och nu, tja, det är som det är.

Det låter som du har något att berätta?

– (skratt) Ja ja, kanske det ... men du gillade vårt nya program ”Från Hisingen till Casablanca” såg jag? Du hade några invändningar om att vi var trötta som fan, men jag tycker ändå det var en bra recension.

LÄS MER:Recension: ”Från Hisingen till Casablanca” – SVT

Tack. Men lite trötta var ni ju. Och det är väl okej, du som har fyllt 68 kan inte låtsas vara 25. Däremot är väl 68 en bra ålder för ”Let’s dance”?

– Du säger det? Kanske det .. men jag svarar nej.

Om drygt två månader är det hur som helst nypremiär för ”Let’s dance”. I år har TV4 gjort klart med två nya programledare, Petra Mede och David Lindgren, och dessutom flyttat sitt flaggskepp från fredagar till lördagar, mycket beroende på att SVT:s fredagssuccé ”Bäst i test” stjäl så många tittare.

ANNONS

LÄS MER:Recension: ”Tunna blå linjen” – SVT

Utöver Janne Josefsson uppger Aftonbladet att även Carola och sångerskan Hanna Hedlund ska vara klara för årets program. Ingen av de båda artisterna har dock bekräftat sitt deltagande utan, i likhet med Janne Josefsson, tassat runt uppgifterna utan att varken erkänna eller förneka.

”Åh, vad jag ska träna i jul” sade Carola för en månad sedan i en intervju med Mix Megapol.

TV4 vill inte kommentera tidningens uppgifter utan hänvisar till att samtliga deltagare kommer presenteras längre fram.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS