I sommar tar Claes Moser farväl av ”Antikrundan” efter närmare 30 år som en av programmets experter.
I sommar tar Claes Moser farväl av ”Antikrundan” efter närmare 30 år som en av programmets experter. Bild: TT

Omtyckta profilen lämnar ”Antrikrundan” i SVT

Efter närmare 30 år i rutan slutar Claes Moser att jobba med ”Antikrundan”.
– Nu är jag nöjd, säger den 74-årige konstexperten till Aftonbladet.

ANNONS
|

Det var i går som Claes Moser meddelade sitt besked på sociala medier. Efter nästan 30 år som konstexpert och medarbetare i SVT:s populära ”Antikrundan” väljer han att sluta. Programmet som sänds från Falsterbo i augusti blir hans sista framträdande i rutan.

– Nu ska jag skriva mina memoarer på begäran eftersom jag är en av få som har mycket kännedom om kufiska gestalter i antikbranschen och roliga händelser, säger Claes Moser till Aftonbladet.

För tidningen erkänner Moser att han genom åren riktat viss kritik till SVT mot programmets utformning som han menar är ”lite för befriat från kunskap”.

ANNONS

– Jag tycker att man har tappat bort värderingsaspekten och förklaringen i föremålen lite väl mycket. Det var bättre förr, säger han bland annat.

Den här sommaren kommer ”Antikrundan” på sin 36:e säsong att besöka sex orter i Sverige. Programmets turné startar i augusti och fortsätter in i september. Först ut är Photo art museum i Falsterbo. Därefter besöker man Slottsmöllan i Halmstad, Värmekyrkan i Norrköping, Frimis i Örebro, Botaniska trädgården i Uppsala och slutligen Kirunas nya stadshus Kristallen.

”Vi är väldigt nöjda med årets inspelningsplatser. De har alla en speciell karaktär och ligger bra till för alla som vill komma och besöka oss. Det känns extra roligt att åka till vackra Falsterbo som aldrig tidigare fått något besök, likaså är det spännande att få återkomma till Kiruna och få spela in i deras nya stadshus. Men personligen ska det nog bli roligast att återkomma till Örebro som är staden där jag själv växte upp”, säger Pernilla Månsson Colt, producent för ”Antikrundan”, i en kommentar

Läs mer på GP Kultur:

LÄS MER:Hit kommer "Antikrundan" i sommar

LÄS MER:Snart återvänder ”Herr Talman” i SVT

LÄS MER:Netflix bestämmer hur mycket du får läsa i GP

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS