1/2

Inget ”Morden i Midsomer” på SVT sommaren 2022

Det blir ingen kommissarie Barnaby i rutan i sommar. Tittarfavoriten ”Morden i Midsomer” försvinner från SVT:s sommartablå eftersom ingen ny säsong finns att visa.

”Morden i Midsomer” i SVT på tisdagar brukar vara en säker indikation på att sommaren är här. Men den som vill se kommissarie Barnaby lösa mordgåtor i sommar har satt sig framför tv:n förgäves. SVT kommer nämligen inte att visa den populära deckaren under sommaren 2022. Detta då det inte finns någon ny säsong att visa, det vill säga säsong 23, vilket Aftonbladet rapporterat om.

I stället kommer man kunna se säsong 11 av ”Ett fall för Vera” på tisdagskvällar efter ”Allsång på Skansen”. Däremot öppnar SVT för att deckarsuccén kan komma att visas senare.

”Vi tittar såklart på att visa mer Morden i Midsomer längre fram”, skriver SVT.

Firar 25 år som serie

Första säsongen av ”Morden i Midsomer” sändes i Storbritannien 1997 och sedan dess har det blivit hela 22 säsonger. Serien följer kommissarie Barnaby och hans kollegor som utreder en rad mord i det fiktiva grevskapet Midsomer.

Fram till och med avsnitt 81 var huvudkaraktären Tom Barnaby, som spelades av John Nettles. 2009 meddelade han dock att han skulle sluta och ett år efter beskedet presenterades hans efterträdare: Neil Dudgeon, som spelar Tom Barnabys kusin, John Barnaby.

I år fyller deckarsuccén 25 år och det kommer firas med dokumentären ”Midsomer Murders – 25 years of Mayhem”. Dokumentären ska både ta tittarna bakom kulisserna på inspelningarna av säsong 23 och blicka tillbaka på några av seriens ”ikoniska platser”. Både Neil Dudgeon och John Nettles kommer att medverka i dokumentären, som väntas senare i år.

LÄS OCKSÅ: Sommarens bästa deckare för dagar i hängmattan

LÄS OCKSÅ: När tablå-tv behövs som mest tar SVT sommarlov

LÄS OCKSÅ: ”Lassemans altan” – en förgård till helvetet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.