En grupp rika västerlänningar reser på lyxsemester till Hawaii i första säsongen av ”The white lotus” (2021). I uppföljaren, som vi ser här, är i stället Italien resmål. Den tredje säsongen av succéserien på HBO ska spelas in i Asien.
En grupp rika västerlänningar reser på lyxsemester till Hawaii i första säsongen av ”The white lotus” (2021). I uppföljaren, som vi ser här, är i stället Italien resmål. Den tredje säsongen av succéserien på HBO ska spelas in i Asien.

HBO ger huvudroll till serbisk Putinvän

Ukraina kritiserar streamingkanalen HBO för att plocka med en Putinvän i nya säsongen av ”The white lotus”. Enligt brittiska The Guardian försvarar den serbiske skådespelaren Miloš Biković dessutom det ryska angreppskriget.

ANNONS

Det är framförallt Ukrainas utrikesdepartement som har reagerat på HBO:s planer för den tredje säsongen av den hyllade tv-serien ”The white lotus”. Enligt brittiska The Guardian är den serbiske skådespelaren Miloš Biković klar för en av huvudrollerna vilket ska ha fått de ukrainska myndigheterna att gå i taket.

Miloš Biković har upprepade gånger hyllat Ryssland och rysk kultur och pratat så väl om landets ledare Vladimir Putin att han personligen hedrats av Putin med Pushkinmedaljen och blivit rysk medborgare. Han ska även ha filmat på den av Ryssland ockuperade ukrainska Krimhalvön.

De ukrainska myndigheterna menar också att Miloš Biković uttalat sig positivt om det ryska angreppskriget mot Ukraina och frågar HBO på sina sociala medier om det känns okej att jobba med en person som stöttar övergrepp och krigsbrott?

ANNONS

HBO har ännu inte uttalat sig i ärendet.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:SVT:s Lisbeth Åkerman i falsk nyhetssändning – som deep fake

LÄS MER:Alice Teodorescu Måwe tvingas lämna SVT – med tre program kvar

LÄS MER:Recension: ”Dr Death” – TV4

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS