Träffa profilerna i GP:s monter på Bokmässan

Efter två års digitala varianter laddar GP nu äntligen för samtal i en ”riktig” monter när Bokmässan är tillbaka. Alex Schulman, Lena Andersson, Athena Farrokhzad och Jonas Gardell är några av de kända namnen som kommer på besök.
– Det känns kul att få vara på det där mässgolvet med jättemånga människor, svett och massa böcker igen, säger GP:s idé- och kritikredaktör Sanna Samuelsson, som satt ihop programmet.

ANNONS
|

Det är ett fullspäckat schema för den som vill ta del av allt GP har att erbjuda på Bokmässan som går av stapeln på torsdag nästa vecka. Och det är efterlängtat att få ta plats fysiskt på mässan igen.

– Nu vill man möta litteraturen och se folk i fysisk form igen. Vi har bokat vår kära monter och bjudit in de författare vi tycker är allra mest spännande, båda kända profiler och nyare namn, säger Sanna Samuelsson.

– Men det finns också så många ämnen som är angelägna nu, som vi kommer diskutera på scen. Kriget i Ukraina eller Sverigedemokraternas framgång i valet är några exempel.

ANNONS

Alex Schulman och Lena Andersson gästar

I GP:s monter kommer det bjudas på såväl gott kaffe som intressanta paneldiskussioner och intervjuer. Man kommer kunna ta del av fördelaktiga prenumerationserbjudanden och möta GP:s journalister och profiler. Montern besöks också av författare som Alex Schulman, Lena Andersson, Peter Englund, Athena Farrokhzad, Patrik Svensson, Gellert Tamas, Klas Östergren, Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Jonas Gardell.

– Vi har också internationella gäster, franska Marie Darrieussecq som har skrivit den hyllade roman ”Avigt hav” nyligen och Oksana Zabuzjko, en ukrainsk författare som blivit en viktig röst mot Rysslands invasion.

Även komikern och GP-krönikören Marcus Berggren kommer och berättar om sin debutbok ”En bra plats i skallen”. GP:s egen kåsör Kristian Wedel finns också på plats, både för att hålla i samtal och signera sin bok ”Göteborg 400” om stadens historia. Lite extra fokus blir det även på GP:s poddsatsningar, där tidigare P3-profilen Kalle Berg har en av huvudrollerna.

Under de senaste två åren har Bokmässan varit rejält nedbantad på grund av pandemin och GP har då sänt sina samtal digitalt.

– Före pandemin kunde jag känna mig trött på Bokmässan, men nu känner jag en längtan efter att vara där på mässgolvet med jättemånga människor, jättehögt ljud, massa böcker, stoj, stim och svett. Det känns riktigt kul, säger Sanna Samuelsson.

ANNONS

Här kan du läsa om hela GP:s program på Bokmässan 2022:

LÄS MER:Här är årets program i GP-montern på Bokmässan

LÄS MER:Bokmässan blir vegetarisk – bojkottas av jägare

LÄS MER:Greta Thunberg och Della Q-mannen på Bokmässan 2022

LÄS MER:Det blir ett sista krig för Peter Englund

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS