”Tomb Raider” ska bli tv-serie – Amazon producerar

För fem år sedan spelade Alicia Vikander huvudrollen i filmen ”Tomb Raider” som bygger på spelet med samma namn. Nu återvänder Lara Croft som tv-serie. Enligt uppgifter till The Guardian är det Phoebe Waller-Bridge som skriver manus till serien.

ANNONS
|

Fascinationen inför arkeologiprofessorn Lara Croft tycks outtröttlig. Karaktären Croft kommer från början från spelets värld, men har under senare decennier trängt upp inom andra delar av kulturen.

Filmer har gjorts med både Angelina Jolie och Alicia Vikander i huvudrollen. Nu kommer ännu en möjlighet att få följa Lara Crofts äventyrliga tillvaro, genom en tv-serie på Amazon.

För tillfället håller Phoebe Waller-Bridge, känd från bland annat ”Fleabag”, på att skriva manus till en serie som bygger på just ”Tomb Raider”. Detta skriver The Guardian, som tillägger att Amazon ännu inte har bekräftat uppgifterna.

Waller-Bridge har tidigare skrivit manus till bland annat den senaste filmen om James Bond, ”No time to die”. Hon ska också medverka i ”Indiana Jones and the dial of destiny”, tillsammans med Harrison Ford och Antonio Banderas, som kommer senare i år.

ANNONS

Vem som ska spela Lara Croft är hur som helst fortfarande oklart.

LÄS MER:Bästa och sämsta tv-spelsfilmerna genom tiderna

LÄS MER:Ny forskning: sexualisering i spel leder inte till sexism

LÄS MER:Alicia Vikander om kändisskapet: "Jag var alltid ensam”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS