Alicia Vikander om kändisskapet: "Jag var alltid ensam”

Oscarsvinnaren, och göteborgaren, Alicia Vikander berättar att hon mått allt sämre ju mer känd hon blivit. I en intervju med The Sunday times avslöjar skådespelaren hur ensam hon känt sig bakom kulisserna.

ANNONS
|

Alicia Vikander har blivit en världskänd skådespelare med branschens finaste pris, en Oscar, i ryggen. Men i linje med många andra kända personer berättar nu även Vikander om en mörkare tillvaro bortom all glans.

I en intervju med brittiska tidningen The Sunday times säger skådespelaren att hon upplevt en stor ensamhet, samtidigt som folk hyllat henne till skyarna.

– När jag i andras ögon var på toppen av min karriär, var jag som mest ledsen. Jag sa till mig själv flera gånger, ”ta in det, det här är otroligt”. Men jag visste inte vad jag skulle göra. Jag åkte alla dessa förstaklassflygningar, bodde i femstjärniga rum. Men jag var alltid ensam, säger hon i tidningen.

ANNONS

Svårt att ta hand om sig själv i offentligheten

Skådespelaren säger även att alla kan möta motgångar och svåra tider, men att vara en offentlig person medför vissa unika situationer. Bland annat tar hon upp att man inte kan ta ett steg tillbaka för att ta hand om sig själv privat.

– Ibland när man går igenom svåra perioder i livet, och om man har ett jobb på ett kontor kan du ofta kliva undan en stund. Men det har varit tillfällen då jag, eller mina kollegor har gått igenom något tufft, och... Jag kan inte förstå hur de går på röda mattan efteråt, säger Vikander.

Lever med Fassbender i Portugal

I dag lever Alicia Vikander med sin man, skådespelaren Michael Fassbender och deras barn i Portugal. Hon är aktuell i tv-serien ”Irma Veep” som visas på Hbo.

Hennes upplevelser från kändisskapets baksida har gett henne en ökad empati för personer som arbetar inom nöjesbranschen menar hon.

Andra kändisar som också pratat om att hantera offentligheten och psykisk ohälsa är artister som Billie Eilish, Lady Gaga, Taylor Swift och Kanye West.

LÄS MER:Alicia Vikander startar filmskola i Göteborg

LÄS MER:Alicia Vikander gör sin första komedi

LÄS MER:Alicia Vikander får västsvenskt stipendium

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS