Tjuvkika in i Bergsjöns kulturhus

Efter en försening missar Bergsjöns kulturhus sin tänkta premiär till jubileumsåret 2021. I stället öppnar den nya kulturbyggnaden 2022. Men redan nu går det att kika in innanför väggarna. Se den nya visionsfilmen.

ANNONS
|

Det är arkitektfirman Sweco som har ritat Bergsjöns kulturhus. 2017 vann de arkitekttävlingen med sitt förslag ”Kulturkorgen”. Nu har de släppt en sex minuter lång film där det går att se hur det kommer att se ut inne i byggnaden när den är klar.

Bergsjöns kulturhus ska bli 2 500 kvadratmeter stort och är tänkt att fungera som samlingspunkt på Rymdtorget. Invändigt byggs bibliotek, musikstudio och en black box för dans. Det ska också finnas ytor för utställning och rum för arbete med lera, foto och textiler. Därtill ska det gå att visa film och ha fest för upp till 150 personer, det vill säga om coronapandemin tillåter.

ANNONS

Projektet har dock kantats av en del bekymmer. Exempelvis blev det några strama mungipor bland politikerna när investeringsramen gick från 125 miljoner 2013 till 145 miljoner fem år senare, plus tio miljoner för utrustning och inredning.

LÄS MER:Bergsjöns kulturhus missar jubileumsfirandet

Bygget har också försenats. Från början var tanken att kulturhuset skulle stå klart till Göteborgs 400-årsjubileum 2021. I stället har öppningen nu skjutits till 2022 eftersom trafikkontoret inte fick fram resurser i tid för att flytta undan ledningar.

– Det var en tight tidplan från början och nu har vi blivit två månader försenade, konstaterade Pontus Jakobsson på trafikkontoret i samband med att förseningen blev känd.

LÄS MER:Stigbergstorget – drogkvarteret som blev Göteborgs nya trendområde

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS